Red-Dot Ödülüyle Tescillenmiş Bir Oturma Deneyimi; Cantata

Hızla büyüyen eğitim sektörünün ihtiyaçları için özgün ve özel bir tasarım. Faruk Malhan’ın hem sağ hem de sol elini kullananlara kolaylıkla uyum sağlayan geometrik çözümü derslik sandalyelerine inovatif bir yaklaşım getiriyor.

Sektöre yeni bir standart getiren tasarım, dünyanın en köklü ve prestijli ödüllerinden Red-Dot Tasarım Ödülüne layık bulundu.

Türkiye ve dünyada çok çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren büyük kurumların çalışma alanlarında ürünlerine yer veren Koleksiyon, yakın zamanda önemli uluslararası bir başarıya daha imza attı. Marka yenilikçi seminer sandalyesi Cantata’yla, bu sene toplam 56 ülkeden 5.000 farklı tasarımın başvuru yaptığı Red-Dot Tasarım Ödülleri’nde, yalnızca %2’lik dilimin hak kazandığı onur ödülüne layık görüldü.


Nordrhein Westfalen Tasarım Merkezi tarafından uluslararası seviyede düzenlenen Red-Dot Tasarım Ödülleri bu yıl 60. yaşını kutluyor. Başvuran tüm tasarımlar inovasyon derecesi, ergonomi, fonksiyonellik, dayanıklılık, çevre duyarlılığı gibi kriterlerin toplamından oluşan tasarım kalitesi üzerinden değerlendiriliyor. Mimarlık ve tasarım dünyasının öncü isimlerinden oluşan jürinin bu yıl için yaptığı değerlendirme sonucunda; Mimar Faruk Malhan tasarımı Cantata seminer sandalyesi tasarım ve üretim kalitesini bu özel ödülle tescil etmiş oldu.
Cantata; mekan içi hareketliliği, özel patentli yazı tablası, ince kabuğu ve alt depolama alanıyla eğitim ve seminer salonlarında birçok açıdan yenilikçi öneriler sunuyor. En çarpıcı yanı; benzer amaçlarla üretilen muadillerine kıyasla gereğine göre sağ veya sol elini kullanan kişiler için pratik çözüm sağlayan özel patentli bir tasarım oluşu. Tasarımına özel malzemelerle üretilmiş ince kabuğunun etrafında dönebilen bu özgün mekanizmalı tablasıyla kullanıcısına, kullanıldığı alana, ihtiyaca göre farklı çözümler getiriyor. Ayrıca farklı kombinasyon olanaklarıyla tekil veya çoklu çalışma imkanlarına olanak sunuyor. Altında bulunan sepeti ise; seminer ve eğitimlerde sıklıkla karşılaşılan eşya yerleştirme, depolama sorununa karşılık veriyor.

Kendi alanında performans açısından öne çıkan, ayrıca Design Turkey İyi Tasarım Ödülü’ne de sahip Cantata seminer sandalyesi, bu uluslararası başarısıyla bir yıl süreyle de Almanya’nın önemli müzelerinden Red-Dot Tasarım Müzesi’nde sergilenecek. Ödül almaya hak kazanan tasarımcılar ise 29 Haziran 2015 gecesi Essen’de düzenlenecek Red Dot Galası Ödül Töreni’nde buluşacak.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)