En Enerjik Üç Öğrenci Aranıyor

Türkiye Enerji Ekonomisi Derneği (EED) tarafından 25-27 Mayıs 2015 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek “38. Dünya Enerji Ekonomisi Konferansı” uluslararası enerji sektöründe faaliyet gösteren iş adamları, üst düzey teknik elemanlar ile bürokratlar, akademisyenler ve araştırmacıları bir araya getirmeye hazırlanıyor.

Dünyanın enerji otoritelerinin buluşacağı organizasyon öncesi sosyal medyada #enerjimvarken hashtag yarışması başlatıldı.

Yarışmada IAEE’yi etiketleyerek attığı tweet en çok paylaşılan 3 öğrenci konferansa katılarak bahar tatili de yapma şansı yakalayacak.

Uluslararası Enerji Ekonomisi Derneği’nin (IAEE) geleneksel düzenlediği konferans dizisinin bu yıl EED tarafından Antalya’da gerçekleştirileceğini kaydeden IAEE Seçilmiş Başkanı Prof. Dr. Gürkan Kumbaroğlu, 100’ü aşkın ülkeden 500’den fazla yabancı uzmanın katılacağı konferansta uluslararası enerji sektöründe faaliyet gösteren iş adamları, üst düzey teknik elemanlar ile bürokratlar, akademisyenler ve araştırmacıların bir araya geleceğini anımsattı.


Kumbaroğlu, Türk enerji aktörleri için konferansın önemli bir fırsat olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:
“Ülkemizin petrol ve gaz kaynaklarının Avrupa’ya ulaştırılmasındaki rolü ve ekonomik potansiyeli konferansın en önemli konularından biri olacak. Bunun dışında kaya gazı ve petrol ekonomik açıdan tüm boyutları ile ele alınacak. Konferans öncesinde ve sonrasında ABD’den getirteceğimiz deneyimli uzmanlar tarafından bu konuda özel eğitim seminerlerimiz yapılacak. Ayrıca konferansta ülkelerin karbon salımlarını azaltacak politika ve stratejiler, ekonomik potansiyel içeren teknolojik seçenekler ve iklim değişikliğine yönelik küresel hedefler de masaya yatırılacak. Yıl sonunda Paris’te imzalanması beklenen küresel iklim anlaşmasına yönelik müzakere sürecine destek sağlayacak ekonomik değerlendirmeler ortaya konulacak. Konferans sayesinde Türkiye’nin bilim, kültür ve turizm merkezi olma potansiyeli de öne çıkacak.”

Öğrencilere bahar tatili fırsatı

Konferansın, enerji ekonomisi alanında bilinçli gençlerin de dikkatini çekmesi için özel bir çalışmaya imza attıklarını bildiren Kumbaroğlu, bu kapsamda sosyal medya üzerinden “#enerjimvarken” hashtag kampanyası başlatıldığını ifade etti.
“#enerjimvarken” hashtagi ile IAEE’yi etiketleyerek attığı tweet en çok paylaşılan 3 öğrencinin konferansa ücretsiz katılma şansı yakalayacağını duyuran Kumbaroğlu, “Yarışmayı kazanan ‘en enerjik’ öğrenciler dünyanın enerji otoritelerinden konuyla ilgili en güncel bilgileri öğrenmenin yanı sıra ülkemizin en güzel tatil yerlerinden Belek’te bahar tatili yapma olanağı da bulacak. Bu öğrencilerimizi Dünya’nın dört bir yanından gelen yabancı öğrencilerle özel olarak buluşturup kaynaştıran sosyal etkinliklerimiz de olacak” ifadelerini kullandı.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)