Anel Grup, 8. Uluslararası Havalimanı Projesinde Çalışmalarını Sürdürüyor

Anel Grup’un elektrik işlerini üstlendiği Abu Dabi’nin en büyük ve mimari açıdan en görkemli binası olarak tasarlanan Abu Dabi Uluslararası Havalimanı’nın çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. 2017 yılında tamamlanması hedeflenen ve 2030 yılı projeksiyonunun yıldız projesi olarak tanımlanan terminal, şehrin iş ve turizm merkezi olarak büyümesini sağlamak amacıyla tasarlandı.

Global bir ulaşım noktası olan Abu Dabi, 2015 yılının ilk çeyreğinde 5 milyon kişiyi ağırladı ve önümüzdeki 5 yıl içerisinde de 40 milyon kapasitesine ulaşacağı öngörülüyor. Abu Dabi’nin ikonik yapılarından birisi olan “Main Terminal Building”(MTB) Projesi bu kapasiteyi karşılamak üzere şu anda inşa halinde olup, hükümetin Abu Dabi’yi turizm merkezi haline getirebilmek için tasarladığı en önemli parçalardan biri sayılıyor.

Abu Dabi’nin en büyük binası olacak ve 730 bin metrekare alana kurulacak MTB Complex öncelikli geçit olacak ve ülkenin ulusal taşıyıcılığını yapan Ethiad Airways’e de ev sahipliği yapacak.

MTB Projesi Abu Dabi Uluslararası Havalimanı geliştirme projesinde önemli bir adım olarak kabul ediliyor. Genişleme projesinin başladığı 2006 yılından bu yana, 2008 yılında 4 bin 100 metre uzunluğunda ve 60 metre genişliğinde bir pist ile Airbus A-380 uçaklarının kontrol edilebileceği bir pist inşa edildi. Şu anda Etihad Airways için hizmet veren ve 2008 yılında açılan 3.terminal 33 Check-in kontuarına ve 70 bin metrekarelik alana sahip.

Anel Grup Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Batukan, “Biz Anel Grup olarak 29 yıldır, kültür ve spor tesislerinden hastanelere; teknoloji merkezlerinden, uluslararası havalimanlarına kadar her biri ayrı mühendislik yetkinliği gerektiren birçok projeye imza attık. Elektrik altyapı işlerini aldığımız Abu Dabi Uluslararası Havalimanı, Abu Dabi’nin ticari ve turistik büyümesini sürdürebilmek için Emirlik çapında bir stratejinin sonucu. Önümüzdeki yıllarda artacağı beklenen talebi dünya standartlarında servis kalitesi ile karşılayabilmek amacı ile oluşmuş bu proje aynı zamanda Abu Dabi Hükümeti’nin 2030 planının da bir parçası. Abu Dabi’nin en büyük binası olacak ve 730 bin metrekare alana sahip bu proje, kilometrelerce uzaklıktan bile görülebilecek ve bölgedeki en etkileyici mimari yapılardan biri olacak.” dedi. Anel Grup olarak Türk mühendisliğini dünyaya ihraç ettiklerinin altını çizen Batukan sözlerine şöyle devam etti: “Biz bir Türk firması olarak uluslararası alanda dahil olduğumuz başarılı projelerde ülkemiz adına çok büyük gurur duyuyoruz. Dünya standartlarında servis kalitesi taahhüdü ile başlanan Abu Dabi Uluslararası Havalimanı projesini de yine Anel Grup’a yakışır şekilde tamamlayacağız.” dedi.

Yeni Abu Dabi Terminali yolcu yürüme mesafesini minimuma indirecek ve uçak park alanını maksimuma çıkaracak şekilde tasarlanıyor. X şeklinde mimarisi olan terminalin planına geniş analizler sonucunda karar verildi. Terminalde 49 adet geçiş kapısı (gatehouse) bulunuyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)