​Carmenta İle Arınmanın Dayanılmaz Hafifliği

Ülkemizde Fantasia Seramik’in temsil ettiği İtalyan Carmenta firması tarafından geliştirilen ve hem görsel olarak hem de fonksiyonel açıdan birçok ihtiyaca cevap verebilen spa ve sauna kabinleri, gelişmiş teknolojiyle harmanlanan tasarımlarıyla, düşlerdeki dinginliğe ulaştıran terapi alternatifleri sunuyor.

Birçok seçkin markanın koleksiyonundan özenle seçilmiş eşsiz ürünler sunan Fantasia Seramik tarafından temsil edilen Carmenta’nın sauna ve spa sistemleri, tasarımla teknolojinin birleştiği ürünleriyle, ruhsal ve bedensel arınma için birbirinden renkli alternatifler sunuyor. İster banyolarda, isterse bir havuzun kenarında arınma terapileri düzenlemeye yardımcı olan, farklı renklerde ve niteliklerdeki malzemelerle donatılan kabinler, spesifik tasarımlarıyla da düşlerdeki rahatlamayı gerçek kılıyor.

Banyo mobilyası sektöründe de önemli bir yere sahip olan Carmenta’nın geliştirdiği, organik ve geri dönüştürülebilir altyapıdaki, su geçirmez ve yüksek ısı dayanımlı kabinlerin, insan sağlığına da çok önemli faydaları bulunuyor.

Tatili Banyonuza Getiriyor…

Carmenta’nın geliştirdiği tuz esaslı malzemelerle donatılan kabinler, adeta deniz kenarında yapılan bir tatili ayağımıza getiriyor. Carmenta’nın tuz odaları ‘haloterapi’ uygulaması sayesinde, ciltteki oksijenin dengelenmesine ve vücuda nüfuz eden fazla nemin giderilmesine yardımcı olurken, tuz tanecikleri yardımıyla üst solunum yolunu rahatlatan nitelikleriyle de, deniz kenarında yapılan bir tatilin yarattığı etkileri sunuyor.

Tuz odalarındaki alternatifler arasında, arka planında RGB aydınlatmalar bulunan Himalaya tuzu duvarı barındıran kabinler de bulunuyor. Spalardaki renkli ve parlak dekorasyon önerileri arasında yer alan ve kabinleri aynı zamanda da görsel olarak çeşitlendiren bu tür tuz duvarlarında, tuz üzerinde çözünen RGB ışık çevrimi sayesinde canlı renklerle oluşturulan birçok seçenek ön plana çıkıyor.

Carmenta’nın sunduğu bir diğer tuz odası olan bembeyaz ve aydınlık kabinlerde, beyaz saf tuzla kaplı duvarlar yer alıyor. Beyaz tuz odaları, tavanında yer alan LED kromoterapisi sayesinde, tuzla kaplı duvarın zenginleştirilmiş, düz olmayan yüzeyi aracılığıyla ışık ve gölge oyunlarını arınma seanslarına ekliyor.

Derinlemesine Nüfuz Eden Rahatlama…

Carmenta’nın sunduğu bir başka sauna atmosferi de kızılötesi saunalar… Çıplak gözle görülmeyen kızılötesi ışınlar, Fin saunasındaki sauna odasının ısıtılması sisteminin aksine, direkt olarak vücuda nüfuz ederek dokuları ısıtıyor. Bu özelliğiyle derinlemesine bir ısınma sağlayan kızılötesi sauna, terleme yoluyla vücuttaki kiri dışarı atarak kasları rahatlatırken, kan dolaşımını da hızlandırıyor. Barındırdıkları ‘kısa dalgalı kızılötesi ışınım yapan’ Vitae lambalar, vücudun oda içerisindeki gerçek sıcaklıktan daha yüksek bir ısınma hissetmesini sağlıyor. Bu özellikleriyle kızıl ötesi saunalar, yüksek sıcaklıktan rahatsız olan kişiler için muhteşem bir alternatif olma özelliği taşıyor.

Terapilerin Serin Finali…

Carmenta’nın sunduğu terapi alternatifleri arasında, sauna hissinin tam tersi yönünde işleyen ve sıcak ya da ılık terapilerin son aşamasında kullanılan soğukluklar bulunuyor. Adından da anlaşılacağı üzere alışageldiğimiz saunaların aksine, serin ve ferah bir atmosferle, ısınan vücuttaki kan dolaşımını dengelemeye yardımcı olan ve bağışıklık sistemini geliştiren soğuk odalar, küçük dokunuşlar yardımıyla serinletiyor. Soğukluklarda, yüksek hassasiyetteki pompalar ve püskürtme sisteminin oluşturduğu soğuk sisin kullanıldığı bir soğutma sistemi yer alıyor ve bu soğuk odalarda buz pınarları da yer alabiliyor. Soğuklukların içerisinde ya da ılık odaların yakınında bulunan buz pınarı, kan dolaşımının ve bağışıklık sisteminin harekete geçirilmesi ve canlandırılması için buz parçalarının deri üzerine koyulması sürecine yardımcı oluyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)