​Bursa Ormanlarının Gözcüleri Güneş Enerjisi İle Aydınlanıyor

Bursa’nın Harmancık ilçesindeki orman gözetleme kulesinde yaşayana ailenin elektrik ihtiyacı için EkoRE harekete geçti. 4 KW’lık GES kurulan gözlem kulesinde yaşayan 3 kişilik ailenin tüm elektrik ihtiyaçları güneş enerjisinden sağlanıyor.

Türkiye’nin yenilenebilir enerji sektöründeki en saygın şirketler arasında yer alan EkoRE, kurulumunu yaptığı 4 KW’lık GES ile Bursa ormanlarına bekçilik eden gözcülerin elektrik ihtiyaçlarını karşılıyor.

Bursa’nın Karacabey ilçesinde bulunan orman gözetleme kulesinde yaşayan ailenin elektrik ihtiyacını karşılamak için proje başlatan EkoRE, çözümü güneş enerjisinde buldu. En yakın yerleşim birimine 3 kilometre uzaklıkta gözetleme kulesinde yaşayan ve ormanı gözetlemekle görevli ailenin tüm elektrik ve aydınlatma ihtiyacı, EkoRE’nin kurulumunu yaptığı GES ile karşılanıyor.


Ana elektrik şebekesine bağlantısı olmayan GES ile bir tam günlük enerji depolanabiliyor. Böylece bulutlu günlerde ailenin ihtiyacı olabilecek elektrik önceden biriktirilmiş oluyor.

EkoRE CEO’su Serhan Süzer, “EkoRE olarak alternatif enerji ve çeşitli yenilenebilir enerjilerin kullanımı ile sürdürülebilir bir geleceğe inanıyoruz. Hiçbir elektrik şebekesi altyapısı olmayan Harmancık orman gözlem kulesi bölgesinde, hem bir ailenin hem de bir ormanımızın geleceğini olumlu yönde etkilediğimiz için çok mutluyuz.” diye konuştu.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)