Yüzde 100 Yerli Enerji

Modern dünya elektrik ve elektronik eşyaların hâkimiyetinde şekil alıyor. Evde, okulda, işte hayatımızın akışının normal seyretmesi için kesintisiz enerji şart... Beş dakikalık elektrik kesintisinin bile karmaşaya sebep olduğu günümüzde jeneratörler kritik bir önem taşıyor. Türkiye’de ve dünyada 1994’ten beri güvenilir gücün temsilcisi olan Teksan Jeneratör, kesintisiz ve sürdürülebilir enerji çözümleri ile hayatı kolaylaştırıyor.

Kısa zamanda sektörün en önemli oyuncularından birisi olan Teksan Jeneratör, enerji yatırımlarıyla bir yandan ülke ekonomisine katma değer sağlarken diğer yandan yerli istihdamı artırıyor. Sektörden kazandığını yine sektöre yatıran firma, yüzde 100 yerli üretim yaptığı Sancaktepe’deki 20 bin metrekarelik fabrikasına ek olarak, Kocaeli Serbest Bölge’de yer alan 40 bin metrekarelik kapalı alana sahip ikinci fabrikasını 2015 yılı sonunda faaliyete geçirmeyi hedefliyor. Fabrikanın planlanan yatırım tutarı ise 15 milyon Euro’nun üzerindedir.


Yıllık 6 bin adet jeneratör üretimi yapan firma, Kocaeli Fabrikası’nın devreye girmesiyle birlikte yıllık üretim kapasitesini üç katına çıkarmayı hedefliyor. Üretiminin yüzde 40’a yakınını doğrudan ihraç eden Teksan Jeneratör, 2013 yılında Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 55 bin firma arasında yaptığı araştırmada 33,2 milyon dolarlık ihracatı ile ilk 1000 firma arasında yer aldı. 2014 yılında ihracatını yaklaşık yüzde 10 artıran firma 36,2 milyon dolarlık ihracata imza attı. Özellikle ENR 250 listesine giren büyük Türk taahhüt firmalarının yurtdışı projelerine gerçekleştirilen ihraç kayıtlı satışlar ile yurtdışına sevk edilen ürünlerin oranı yüzde 60 seviyesine yaklaşıyor.

Bugüne kadar toplam 120 ülkeye ihracat gerçekleştiren Teksan Jeneratör; 2014 yılında ihracatta başta Türkmenistan, Irak, Kazakistan, Yemen ve Libya olmak üzere birçok ülkeye satış gerçekleştirirken; 2016 ve sonrası için öne çıkan hedef ihracat ülke ve bölgeleri ise Suudi Arabistan, Rusya, İran, Katar, Güney Amerika ve Güneydoğu Asya olarak belirlendi.

Bünyesinde 575 personeli bulunan Teksan Jeneratör, satış sonrası hizmetlerde de iddialı... Firmanın 10 Bölge Müdürlüğü ve 20’ye yakın bayisi bulunuyor.

Kişiye özel jeneratör tasarlıyor

Mutlak tüketici memnuniyetini hedefleyen Teksan Jeneratör’de bütün çizimler 3D olarak yapılıyor. Tüm tasarımların patentine sahip olan firma müşterinin talepleri doğrultusunda kişiye özel çözümleri ile de öne çıkıyor.

Türkiye çapında yaygın bir satış sonrası hizmetler ağına sahip olan Teksan Jeneratör, internet erişim, SMS, GSM özelliği bulunan kontrol üniteleri ile sorunlara uzaktan müdahale eden teknoloji altyapısına sahip.

Çevreci çözümler sunuyor

Pazara dizel jeneratörlerle giren Teksan Jeneratör’ün ürün grupları arasında bugün; doğalgazlı ve biyogazlı jeneratör setleri, mobil aydınlatma kuleleri, kojenerasyon ve trijenerasyon sistemleri ve hibrit jeneratör sistemleri de yer alıyor.

Sektörde öncü rol oynayan Teksan Jeneratör, Ar-Ge ve teknoloji yatırımlarına büyük önem veriyor. Enerji verimliliğini esas alan ürünleri ile dikkat çeken firma, kojenerasyon ve trijenerasyon sistemleri ile elektrik enerjisi ve ısı üretimindeki enerji kayıplarını azaltarak toplam verimliliği yüzde 85’in üzerine çıkarıyor.

Teksan Jeneratör, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan hibrit teknoloji jeneratörünü ise 2015 yılında pazara sunmaya hazırlanıyor. Enerji kaynağının olmadığı her yerde enerji ihtiyacını çevreci bir yöntemle karşılayacak hibrit ürünler, önümüzdeki dönemin en önemli gelişmelerinden biri olarak ön plana çıkıyor.

Mühendislik ve Ar-Ge gücü ile özel projelerin tercihi olan Teksan Jeneratör ürünleri en çok hastaneler, oteller, alışveriş merkezleri, üniversiteler, sanayi kuruluşları, büyük inşaat ve altyapı projeleri, perakende zincirleri ve bankalarda kullanılıyor.

Türkiye’nin en büyük eğlence merkezi Vialand, City’s AVM, İstanbul Sapphire, WOW Convention Center, İstanbul Akvaryum, Hilton Kozyatağı, Bodrum’da yer alan Sualtı Arkeoloji Müzesi, Erzurum Havaalanı Teksan Jeneratör ürünlerinin yurtiçinde tercih edildiği yerlerin başında geliyor. Suudi Arabistan’da Movenpick Hotel, Bolivya’da Agai S.A. Şeker Fabrikası, Hollanda’da Vodafone veri merkezleri ve inşası devam eden Türkmenistan havalimanı ise yurtdışındaki referanslarından sadece birkaçını oluşturuyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)