​Afrika Yapı Sektörünün Yeni Buluşma Noktası AfricaBuild Lagos olacak!

Dünyanın en büyük fuar şirketleri arasında yer alan ITE Group PLC. ve fairtrade Messe GmbH & Co KG, Afrika kıtasının en büyük ekonomisine sahip olan Nijerya’da, Afrika yapı ve inşaat sektörünü bir araya getiriyor. “Nijerya’nın yapı sektöründe öncü fuarı olma” hedefiyle ilk kez organize edilecek olan AfricaBuild Lagos, 16 – 18 Şubat 2016 tarihlerinde Landmark Centre – Lagos’da gerçekleşecek. 

Fuarcılık sektörünün dev ismi ITE Group PLC. ve fairtrade Messe GmbH & Co KG bölgesinin en büyük ekonomisine sahip olması ve 2050 ekonomik hedefleriyle dikkat çeken Nijerya’nın Lagos kentinde, önümüzdeki Şubat ayında yeni bir yapı fuarı düzenliyor. 16 - 18 Şubat 2016 tarihleri arasında, Lagos’taki Landmark Centre’de gerçekleşecek olan AfricaBuild Lagos, Nijerya’nın önemli yapı profesyonellerini ve dünyanın dört bir yanındaki uluslararası üreticilerin ürün, hizmet ve teknolojilerini bir araya getirecek.

Son günlerde yeni pazarlar arayışında, dikkatleri üzerine çeken Afrika kıtasının parlayan yıldızı Nijerya’da gerçekleşecek olan AfricaBuild Lagos’a tüm dünya yapı sektörü oyuncularının yanı sıra Türkiye’den de milli katılım gerçekleşmesi planlanmaktadır.

181 milyonu aşan nüfusuyla dünyanın en kalabalık 7. ülkesi olan Nijerya, 2014 yılında 521,8 milyar dolarlık gayri safi yurtiçi hâsılayla Güney Afrika Cumhuriyeti’ni geride bırakarak “Afrika kıtasının en büyük ekonomisine sahip olma” özelliğini kazandı. Yıllık %2,8 nüfus büyüme oranına bağlı olarak her yıl 700.000 konut inşaat edilmesi ön görülen ülkede, toplamda 20 milyon ünite konut inşaat edilmesi hedefleniyor. Gerek 2050 yılında dünyanın en büyük 20 ekonomisinin arasında yer alma hedefiyle, gerekse inşaat sektöründeki yıllık %9,5’lik büyüme oranıyla dikkat çeken Nijerya, uluslararası yapı sektörü için yeni iş ve iş geliştirme olanakları sağlıyor.

AfricaBuild Lagos Fuarı’nı organize eden dünyanın en büyük fuarcılık şirketlerinden biri olan ITE Group PLC. Yapı & Dekorasyon Grup Bölge Müdürü Darryl Pawsey fuarın uluslararası yapı sektörüne sağlayacağı katkıyı şu sözlerle belirtti: “Nijerya inşaat ve yapı sektörü bakımından tüm dünya için büyük bir potansiyel taşıyor. Yerel inşaat malzemeleri sanayiinin artan ticari, endüstriyel ve konut yatırımlarına yeterli derecede cevap verememesi uluslararası inşaat malzemeleri üreticilerine bölgede yeni iş fırsatları sağlıyor.”

Fuar organizasyonunda, Afrika pazarındaki uzmanlığıyla ITE Group PLC. ile güçlerini birleştiren fairtrade Messe GmbH & Co KG’nin Kurucusu Martin März ise yeni girişimleriyle ilgili düşüncelerini şu cümlelerle dile getirdi: Geçtiğimiz ay Lagos’da gerçekleştirdiğimiz Agrofood & Plastprintpack Fuar’ında, 26 ülkeden 91 katılımcı firmayı 1.349 profesyonel ziyaretçiyle buluşturduk. İnşaat malzemeleri üreticileri için büyük bir potansiyel taşıyan Nijerya’da, ITE Group PLC. gibi bu alanda uzman, sektöre yönelik bilgi ve tecrübesiyle kendini kanıtlamış bir ortakla bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. fairtrade’in, Afrika fuarcılık sektöründeki uzmanlığı ve ITE Group PLC.’nin yapı ve inşaat sektöründeki tecrübesi birleştiğinde ortaya yapı ve inşaat alanlarında başarılı bir ihtisas fuarı çıkacağına güvenimiz tam”

ITE Group PLC.’nin yapı ve inşaat sektöründeki uzmanlığı ve fairtrade Messe GmbH & Co KG’nin Afrika fuar pazarıyla ilgili bilgi birikiminin oluşturduğu sinerjiyle AfricaBuild Lagos, uluslararası yapı ve inşaat profesyonelleri için yeni fırsatlar sağlayacak.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)