​Baumit İle Özel Projeler, Özel Çözümler

Baumit Türkiye, kentsel dönüşüm projelerinin ağırlık kazandığı İstanbul’da başarılı çalışmalara imza atıyor. Bu projelerden biri olan Yıldız Residence, Baumit’in Türkiye’de ısı yalıtım uygulaması yaptığı projeler içerisinde 15cm EPS kullanımı ile öne çıkıyor.

1960’lı yıllarda inşaa edilen Yıldız Apartmanı, Baraka Proje Geliştirme tarafından kentsel dönüşüm kapsamında yeniden projelendirildi ve 8 katlı bir ev-ofis konseptinde tasarlandı. Yenilenen adı ile Yıldız Residence, yaklaşık bir yılda tamamlanarak hizmet vermeye başladı.

Baumit, Yıldız Residence için dış cephe ve iç mimari tasarımını yapan mimar Hande Köksal’ın öngörüleri ve yoğun bir trafiğe sahip Gayrettepe’de bulunan projenin ihtiyaçlarına uygun olarak ürün seçimini gerçekleştirdi.


Baumit teknik danışmanlığında yürütülen çalışmalarda dış cephe tasarımının da ihtiyaçları gereği yalıtım için Baumit ısı yalıtım sistemleri içinde Türkiye’de ilk defa 15cm’lik EPS kullanımı yapıldı.

Projede, gelenekselliği ve gelişimi, sağlamlıkla birleştirerek uzun yıllar kullanım ve performans garantisi sunan Baumit’in en köklü sistemi Star Isı Yalıtım Sistemi tercih edildi. Avrupa Teknik Onay Normu ETAG 004’e göre belgelendirilmiş olan sistem, bir bütün olarak dayanıklılık, darbe dayanımı, alt yüzeye yapışma niteliği, katmanların arasındaki bağlar, dona karşı dayanıklılık ve yangına tepki sınıfı gibi birçok önemli parametreye yanıt veriyor.

StarSistem elemanlarının (Baumit EPS levha 15cm (16Kg/m3), StarContact White (Yapıştırıcı), StarContact White (Sıva), Startex (File), Çelik Çivili Dübel 220mm, Gazbeton Dübeli 220mm, PVC Fileli Köşe Profili, Uniprimer Astar, Classico Special) yanı sıra yüksek örtücülük özelliğine sahip Baumit SilikonColor dış cephe boyası kullanıldı.

Bina dış cephe tasarımında ayrıca 3 camlı alüminyum doğrama ve kompozit panel malzemeler de tercih edildi.

Baumit, İleriye yönelik fikirler.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)