​Fotoselli Sistemler İle Hem Tasarruf Hem Hijyen

Geberit, insan trafiğinin yoğun olduğu genel mekanlarda fotoselli sistemler kullanılmasını öneriyoruz. Tuvalet ve banyolarda doğru kullanılan kaliteli fotoselli ürünler sayesinde müşterilerin su tüketimi kontrol altına alınıyor ve hatalı su kullanımları önleniyor. Aynı zamanda hijyeni de garanti altına alınıyor.

Normal bir rezervuar ne kadar su harcar?

Seramik rezervuarlar genellikle 9 lt su ile klozeti yıkıyor. Gömme rezervuarlar ise çift kademeli deşarj sistemine sahip kumanda kapakları sayesinde 3/6 lt deşarj imkanı sunuyor. Küçük kademede 3 lt, büyük kademede 6 lt su ile klozeti yıkıyor.

Minimum kaç litrelik bir rezervuar ile hem tuvaleti temizlemek hem de su tüketimini düşürmek mümkün olur?

Çift kademeli deşarj sistemine sahip gömme rezervuarlar sayesinde küçük ve büyük kademeyi (3/6lt) yerinde kullanarak hem tuvaleti temizlemek hem de su tüketimini düşürmek mümkün. Geberit’in bir araştırmasından örnek verecek olursak, çift kademeli deşarj sistemi ile çalışan gömme rezervuarlarımız sayesinde 2008-2012 yılları arasında, yaklaşık 2 milyar m3 su tasarrufu yapıldı.

Ayrıca Geberit gömme rezervuarlar, elle yapılabilen küçük bir ayarlama ile büyük kademede 4,5 lt ile de deşarj imkanı da sunuyor. Fakat biz her fırsatta bu seçeneğin kullanılması için binanın tesisat sisteminin, özellikle kullanılan boru çaplarının buna uygun olması gerektiğini vurguluyoruz. Eğer tesisat sistemi uygun değilse büyük kademede 4,5 lt ile deşarj yapılır ama verimli sonuç alınmaz.

İnsan trafiğinin yoğun olduğu yapılarda rezervuarların su tasarruflu olmasının etkisi nedir? 100 odalı bir otelin tüm odalarındaki rezervuarların su tasarruflu olmasının etkisi nedir?

Geberit olarak biz, insan trafiğinin yoğun olduğu genel mekanlarda fotoselli sistemler kullanılmasını öneriyoruz. Tuvalet ve banyolarda doğru kullanılan kaliteli fotoselli ürünler sayesinde müşterilerin su tüketimi kontrol altına alınıyor ve hatalı su kullanımları önleniyor. Aynı zamanda hijyeni de garanti altına almış oluyoruz.

100 odalı bir otelde çift kademeli deşarj sistemine sahip gömme rezervuar bulunmasının su tasarrufu sağlanmasına oldukça önemli bir katkısı vardır. Seramik rezervuarla (9 lt) karşılaştırıldığında tek kullanımdaki tasarruf, küçük kademede 6 lt dir, bu miktar 100 oda için 600 lt. Bu sayıyı 1 günde çekilen sifon sayısı ve senelerle çarparak büyütebiliriz. Su tasarrufunun daha da önem kazandığı bugünlerde her alanda su ve enerji tasarrufu sağlamaya yönelik aksiyonlar almak gerekiyor. O nedenle otel, AVM gibi işletmelerin, giriş maliyetleri yüksek de olsa, kullanacakları tasarruflu ve kaliteli ürünlerin uzun vadeli olumlu etkilerini düşünerek hareket etmeleri gerektiğini vurgulamak istiyoruz.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)