San Francisco T2 Havaalanı

Amerika’nın ilk LEED Gold Sertifikalı Havalimanı

Merkez Terminal olarak da bilinen Terminal 2, 1954’ten beri San Francisco’da var olan bir havaalanı. 1983’de yenilenmesinin ardından, 2000 yılında inşa edilen bir diğer havaalanı yüzünden kullanımına bir süre ara verilmişti. 2008 yılının Mayıs ayında ise 383 milyon dolarlık bir yatırımla tekrar yenilenmesi kararı alındı. Gensler tarafından tasarlanacak proje yeni bir kontrol kulesi, sürdürülebilir materyallerin kullanımı ve deprem güçlendirmesi gibi özellikler barındırıyordu.

Çağdaş mimariye uygun ve sürdürebilir olarak tasarlanan hava yolları terminalinde, Janet Echelman, Kendall Buster, Norie Sato, Charles Sowers and Walter Kitundu gibi sanatçıların enstalasyon çalışmaları dekorasyon olarak yerlerini almış durumda.

Ayrıca proje, Amerika’nın ilk LEED Gold sertifikalı havaalanı olmasıyla da önem taşıyor. %15 enerji tasarrufu sağlanacak şekilde tasarlanan binanın su pompalama sistemi de normal sistemlerden %40 daha verimli olarak düzenlenmiş. Servis edilen yiyecekler yerel ve organik olmakla kalmıyor, havaalanındaki organik atıkların ayrıştırılmasıyla ilgili katı kurallar da bulunuyor. Ziyaretçiler bu ve bunun gibi çevre dostu uygulamanın bulunduğu Terminal 2 hakkında birçok bilgiyi havaalanında beklerken öğrenme imkanına da sahip.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)