​Zirvede Bilecik Mermeri Var!

Sektörde güç birliği sağlamak amacıyla düzenlenen Bilecik Mermer Zirvesi mermer sektörüne yatırım yapan önemli iş adamlarını, sektör temsilcilerini, üst düzey kamu yöneticilerini, tasarımcıları ve akademisyenleri bir araya getirecek.

İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları kapsamında çalışmalarına hızla devam eden Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Bilecik mermerinin tanıtımına yönelik çalışmalara devam ediyor. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ortaklığında 2-13 Eylül tarihleri arasında düzenlenen “Bilecik Mermeri Tasarımla Buluşuyor: Şehir, Mermer ve Nesneler” etkinliğinde tasarımcı, akademisyen ve öğrenciler bir araya gelerek Bilecik’in tarihi ve kültürel dokusundan ilham alarak Bilecik mermerini farklı tasarımlar ile buluşturdu.

Bu etkinlik sonucunda ortaya çıkan tasarımlarında sergileneceği Bilecik Mermer Zirvesi 17 Ekim 2015 tarihinde Şeyh Edebali Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Mermer sanayisini bir bütün olarak ele almayı, sürdürülebilir büyümeyi ve gerek yurt içinde gerekse yurt dışında işbirliklerinin geliştirilmesini amaçlayan Zirvede mermer sektöründe vizyon, yeni teknolojiler, AR-GE, tasarım ve verimlilik masaya yatırılacak. Bu doğrultuda bir yandan iç pazardaki gelişmeler ortaya konulurken, diğer taraftan ihracattaki başarının artarak sürdürülebilmesi için hedef dış pazarlar irdelenecek.

Bu yıl ilki düzenlenen ve her yıl düzenlenmesi hedeflenen Bilecik Mermer Zirvesi’ne Bilecik ve çevre illerden yerel yönetimler, üniversiteler, özel sektörden büyük çaplı üretim yapan mermer şirketleri, tasarım ofisleri, endüstriyel ürün tasarımcıları ve il protokolü katılacak.

Bilecik Mermer Zirvesi Programı

09.30 – 10.30 Açılış Konuşmaları
10.00 – 11.00 Bilecik Mermeri Tasarımla Buluşuyor Atölyesi Sunumu ve plaket takdimi
11.00 – 11.30 Kahve arası
11.30 – 12.30 Mermer ve mermer ekipmanlarında vizyon ve örnek uygulamalar sunumu
12.30 - 14.00 Öğle yemeği
14.00 – 16.00 Panel: Mermer sektöründe yeni teknolojiler, ar-ge, tasarım ve verimlilik
16.00 – 16.15 Kapanış


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)