​Bosch Güvenlik Sistemleri, Yangın Algılama ve Acil Anons Sistemlerinin Entegrasyonunu Kolaylaştırıyor

Bosch Güvenlik Sistemleri, yangın algılama ve acil anons sistemlerinin entegrasyonunu kolaylaştıran Akıllı Güvenlik Bağlantısı’nın yeni sürümünü tanıttı. Akıllı Güvenlik Bağlantısı, yangın algılama ve acil anons sistemlerine bağlanmak ve uygun şekilde yapılandırılmalarını sağlamak için IP protokolünü kullanıyor. Yazılım, acil anons sisteminde kaç bölgenin yapılandırıldığına bakılmaksızın her bağlantıyı destekliyor. IP bağlantısı, bölge başına dört röle tabanlı bağlantının yerine geçerek kurulum ve hata riskini ciddi ölçüde azaltıyor. Ayrıca IP bağlantısı sürekli denetlendiği için işletim güvenilirliği de artıyor. Üstelik, sistemde sonradan yapılacak olan eklentiler için fazladan kablo tesisatı gerekmiyor ve işlem yazılım üzerinden gerçekleşiyor.

Akıllı Güvenlik Bağlantısı’nın güncel sürümü, Bosch’un Modüler Yangın Paneli 5000 ve 1200 serileri ile birlikte PRAESIDEO ve PAVIRO genel seslendirme ve acil anons sistemlerini destekliyor. Uygulamaya bağlı olarak bir veya birden fazla acil anons sistemi, IP tabanlı yangın panellerine bağlanarak alana özel tasarlanmış çözümler sunuyor. Çözüm, sistemin sunduğu esneklik ve modüler tasarım sayesinde müşteriye özgü ihtiyaçlara kolayca uyarlanabiliyor. Akıllı Güvenlik Bağlantısı, acil anons sistemleri arasında fazladan arayüz modüllerinin kurulum ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Böylece, çözüm tasarımı daha basit hale gelirken güvenilirlik artıyor.

Bir alarm durumu söz konusu olduğunda, yangın paneli ilgili bölgedeki acil anons sistemini devreye sokabiliyor. Mevcut duruma bağlı olarak, her kata ayrı anons yapılarak güvenli bir şekilde tahliye gerçekleştiriliyor. Bu sayede, tahliye işlemi bina yapısına uygun bir şekilde gerçekleşiyor ve güvenlik seviyesi daha da artıyor. Güvenlik personeli, yangın panelinin dokunmatik ekranı sayesinde sistem ile iletişim kurabiliyor.

Akıllı Güvenlik Bağlantısı, özellikle sistem entegratörleri için, yangın panelleri ve acil anons sistemlerinin hızlı ve güvenilir entegrasyonunu sağlayan çok verimli bir araçtır. Bu çözüm, alışılmış bağlantılara göre çok daha esnek ve ölçeklenebilir bir yapıya sahip olmanın yanı sıra kurulum süresini de ciddi ölçüde azaltıyor. (Örneğin, on tahliye bölgesinin kurulum süresini iki saatten iki saniyeye indirebiliyor.)


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)