​IWC Schaffhausen Ve Gaggenau İşbirliği İle Saat Yapım Atölyesi

Lüks saat segmentinde dünyanın önde gelen markalarından biri olan IWC Schaffhausen ve sofistike tasarımları ile mutfak aletleri sektörünün en önemli markalarından Gaggenau işbirliği ile gerçekleştirilen IWC Saat Yapımcılığı Atölyesi, efsane saat ustası Kurt Klaus’u ağırladı. 50 yılı aşkın süredir IWC Schaffhausen’in saat ustası olan 81 yaşındaki Kurt Klaus, 1985’de IWC için ilk daimi takvimi geliştirerek sektörde bir devrim yarattı. Klaus’un, tek başına elde tasarladığı komplikasyon mekanizma sayesinde gerçekleşen bu buluş, kendisinin saat dünyasında efsaneleşmesine neden oldu.


Lüks mutfak cihazları alanındaki öncü inovasyonlarını 330’u aşkın yıldır sürdüren Gaggenau, bugün, “özgün, sıradışı, tavizsiz“ bir marka olarak anılıyor. Ayrıntılara gösterilen özen ile el işçiliği, Gaggenau cihazları için çok önemli birer rol üstleniyor. Gaggenau showroom’unda gerçekleştirilen etkinlikte, lezzetli bir öğle yemeğinin ardından misafirler bir günlüğüne ‘saat ustası’ rolüne girdi. IWC Saat Yapımcılığı Atölyesi’nde bir saat mekanizmasının irili ufaklı birçok parçasının nasıl söküldüğünü ve nasıl tekrar bir araya getirildiğini deneyimleme imkânı buldu. Saat yapımcılığının sırlarının paylaşıldığı atölyeye katılan iş dünyasının önde gelen isimleri, saat ustalığının tutku, emek, dikkat, sabır, yetenekli eller, keskin gözler, mükemmeliyetçilik ve ince işçilik gerektirdiğini bizzat yaşadılar. Kurt Klaus, IWC saatlerinin heyecan verici mekanik ve teknik özelliklerini interaktif olarak gerçekleştirdiği sunumla katılımcılara aktardı.

Türkiye’de saat sever ve koleksiyonerlere böyle bir deneyim imkanı sunmaktan duydukları gururu belirten IWC Türkiye ve İsrail Ülke Müdürü Aylin Aydın, atölye katılımcılarına hitaben gerçekleştirdiği konuşmada şunları söyledi : ‘Bugün burada hem 147 yıllık tarihimizin hem de ince saat işçiliğinin bir parçası olacaksınız. Genelde saatinizin yalnızca kadranını ve eğer arkası açık ise kalibrenin bir kısmını görebilirsiniz. Atölyemizde, bir saat mekanizmasının mikro detaylarını birlikte keşfedeceğimiz bir deneyim yaşayacak, bir saatin kalbine dokunmanın hazzını hissedeceksiniz. Kurt Klaus gibi yaşayan bir efsaneyi burada ağırladığımız için ayrıca çok mutluyuz’.

Katılımcıların hem keyifli hem de son derece ilginç bilgilerle dolu iki saat geçirdiği saat yapım atölyesi, Kurt Klaus’un, bir kez daha Türkiye’de bulunmaktan ve saat tutkunlarını bir araya getirmekten duyduğu mutluluğu ifade etmesi ile son buldu.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)