​LED Teknolojisi Akıllı Şehirlerin Geleceğini Aydınlatacak

LED teknolojisine dayalı Dijital Aydınlatma, akıllı şehirlere yeni iş modelleri, önemli miktarda tasarruf imkanları ve verimlilik getiriyor.

Türkiye enerji verimliliğini artırmak üzere 2020 itibariyle sokak aydınlatma lambalarının yüzde 75'ini LED'lere dönüştürmeyi hedefliyor.

İstanbul, Ekim 2015- General Electric (GE), LED aydınlatmaların akıllı cihazlar ve güçlü yazılım platformlarıyla birlikte kullanılmasının katma değerini ve ortaya çıkardığı yeni gelişmeleri, GE Türkiye İnovasyon Merkezi’nde gerçekleştirdiği “Akıllı Şehirlerin Geleceği” adlı etkinlikte paylaştı.


GE Dünya Aydınlatma Başkan ve CEO'su Maryrose Sylvester, GE Aydınlatma EMEA Bölgesi (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) Başkan ve CEO’su Agostino Renna, GE Aydınlatma MEAT (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) Bölgesi Genel Müdürü Erdem Soyal’in katıldığı etkinlikte, akıllı şehirlere yönelik dijital aydınlatma yatırımlarının; toplumsal, ekonomik kalkınma, enerji güvenliği ve altyapı dayanıklılığına yönelik yeni iş modellerinin ve araştırma fırsatlarının ortaya çıkmasına yardımcı alabileceğinin altı çizildi. Aydınlatma dünyasında sessiz bir devrimin gerçekleştiği bu dönemde, LED teknolojisinin elektrikli aydınlatmayı dijital çağa taşıdığı belirtildi.

LED'ler, akıllı bir sistemin içinde yer aldıklarında, yaklaşık yüzde 60 oranında görüş mesafesini artırırken, enerji, karbon ve bakım tasarrufu sağlıyor. Gerçek zamanlı enerji tüketimi ve optimizasyon hakkında kritik bilgiler sunduğuna dikkat çekilen panelde, çeşitli enerji yönetimi konularında da LED'lerin etkin şekilde kullanılabileceği vurgulandı. Örneğin, uzaktan operasyon imkanı, veri toplama ve benzeri amaçlar için meteoroloji istasyonları ve internete bağlı pozitif-enerji kurulumlarının bir parçası olabilecek. Bu yüzden, enerji verimliliğine sahip aydınlatma teknolojilerine yönelik yatırımlarla, şehirler daha akıllı hale gelebilecekleri altyapıları oluşturuyor.

GE Aydınlatma Başkan ve CEO'su Maryrose Sylvester, “GE olarak “Akıllı Ortamlar” ifadesini birbiriyle bağlantılı LED'ler ile cihazların; büyük veri, bulut bilişim ve analiz kapasitesinin potansiyel birleşimi için kullanıyoruz. Bu da, müşterilerimizi, yerel yönetimleri, endüstrileri ve binaları tamamen dijital aydınlatmaya dayalı daha akıllı ortamlara dönüştürmek suretiyle verimlilik kazandırıyor” dedi.

Türkiye LED'leri kullanarak giderleri azaltmayı hedefliyor

Panelde konuşan GE Aydınlatma MEAT (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) Bölgesi Genel Müdürü Erdem Soyal ise 2020 itibariyle sokak aydınlatma lambalarının yüzde 75’ini dönüştürmeyi hedefleyen Türkiye’nin, Avrupa’da bu dönüşüme ilk başlayan ülkeler arasında yer alacağına dikkat çekti. LED teknolojisinin Türkiye için enerji verimliliğinde çok büyük bir fırsat sunduğunu belirten Soyal şunları söyledi; “Enerji tasarrufu ve verimliliği Türkiye'nin enerji stratejisindeki en önemli unsurlardan biridir. Eski teknolojiye kıyasla çok büyük bir enerji tasarrufu sağlanabilir. Bazı örneklerde, LED'in sağladığı enerji tasarrufu projenin tamamının maliyetini çıkartabiliyor. Yapılan araştırmalara göre, LED dönüşümü Türkiye'ye yıllık 600 milyon liralık tasarruf sağlayacak. GE LED çözümlerimiz sayesinde, bütün işletmeleri birleştiren teknolojik yenilikler ve servis hizmetleri ile değer katıyoruz. Bu yaklaşımımız, ihtiyaca göre uyarlanan ve ciddi tasarruf sağlayan gelişmiş ticari aydınlatma çözümleri sunuyor. GE'nin şehir uygulamalarına yönelik yazılım tanımlı aydınlatma çözümlerinin, gelirleri artırmak, tasarruf sağlamak ve şehir sakinlerinin yaşam kalitelerini artırmak üzere şehir faaliyetlerini optimize edeceğini gururla söyleyebilirim.”

Endüstriyel İnternet ile Akıllı Ortamlar

Endüstriyel İnternet, GE'nin endüstriyel gelişimdeki bir sonraki adıma liderlik etmesine olanak tanıyor. Bu bağlamda GE, sunduğu verimlilik ve işlevsellik odaklı deneyimlerle LED altyapısının şehirlerdeki, evlerimizdeki ve iş yerlerimizdeki hayat kalitesinin yükselmesinde çok önemli roller üstleneceğini belirtiyor. Bu anlamda örneğin akıllı evlerdeki LED'ler; akıllı telefonlarımızla yapacağımız tek bir dokunuşla dünyanın herhangi bir yerinden aydınlatmalarımızı kontrol etmemize ve gözlememize olanak tanıyacak. Binalarda ve işyerlerinde, perakende ortamlarına yönelik akıllı çözümlerin bir parçası olarak LED'ler, interaktif bir alışveriş deneyimi sunmak üzere Endüstriyel İnternet ile birlikte çalışacak. Şehirlerde ise GE'nin Predix platformu ile, LED'ler, taşıt park optimizasyonundan, çevre gözlemine kadar şehirlerin zorlu altyapı sorunlarını çözebilecek.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)