​Piri Reis Üniversitesi Kampüs Binasında Diyalog Ofis Ürünleri Kullanıldı

Türkiye’nin ilk ve tek denizcilik ihtisas üniversitesi olan Piri Reis Üniversitesi’nin Tuzla Kampüsü’nde, Diyalog Ofis’in temsilciliğini yaptığı İsveç menşeli Abstracta firmasının Airflake akustik çözümleri yemekhane, kütüphane ve genel alanlarda kullanıldı.

Isveç menşeli Abstracta firması tavana asılabilen, duvara monte edilebilen, masaya bağlı veya kendi kendini taşıyabilen akustik ürünlerini, ses absorbe etme, eko önleme ve gürültü azaltma olarak üç bölümde incelemiştir. Bu üç özelliğe sağlayan ürünler olduğu gibi sadece tek bir özelliğe sahip olan ürünleri de vardır.

Abstracta’nın Airflake ürününün mimarlar tarafından seçilmesindeki en büyük etken ise akustik çözüm olmasının yanı sıra ürünün estetik ve ışık geçirgenliğinin olması. Üniversite kampüsünün genel alanlarında ürünün gün ışığını tüm mekana taşıyabilemesi, ses çınlamasını ve gürültüyü en aza indirmesi, mekanın bütünlüğünü renk ve dokusuyla birlikte korumak için Airflake’in açık ve kapalı modülleri farklı kombinasyonlarda kullanılarak çözülmüştür.

Piri Reis Üniversitesi kampüsünde Airflake modülleriyle mekanın ihtiyacını karşılayacak farklı kombinasyonlar kullanılmıştır. Dersliklerin genel alanlarını Airflake ile bölerek hem ses yankılanması önlenmiş hem de mekanın genişliğinde öğrencilere ders öncesi ve sonrası sohbet edebilecekleri mekanlar oluşturulmuştur.

Binada kullanılan cam, metal, beton gibi sert malzemelerin neden olabileceği gürültüyü engellemek amacıyla Airflake ile farklı kombinasyonlarda, belli bölgelerde tavandan asılarak akustik çözümler sunulmuştur. Dışarıdan gelen gün ışığı Airflake’den süzülerek mekanın içlerine kadar taşınmıştır. Piri Reis Üniversitesi kütüphanesinde kullanılan malzemeler Airflake’in renk seçenekleri ile uyum içindedir. Kütüphanedeki farklı işlevlerde olan okuma, çalışma ve dinleme bölümleri Airflake ile ayrılmıştır.

Kampüsün yemekhane bölümünde ise hem gürültüyü en aza indirmek hem de mekanın yemek alma-yemek yeme işlevlerini bölmek amaçlı, farklı bölgelerde, değişik ölçülerde Airflake akustik separatörler tavandan asılmıştır.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)