​Piri Reis Üniversitesi Kampüs Binasında BTM Tercih Edildi

Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve Uygulamalı Deniz Araştırmaları Merkezi (Udem) Binaları İnşaatı’nda BTM Su yalıtım malzemeleri ve çözümleri tercih edildi.

Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve Uygulamalı Deniz Araştırmaları Merkezi (Udem) Binaları İnşaatı’nda BTM Su yalıtım malzemeleri ve çözümleri tercih edildi.Uygulamasını Umut Yalıtım Çatı Kaplama İnşaat San. Tic. Ltd. üstlendiği 51.000 m2 Kapalı alana sahip olan projede BTM BTR 100 Astar, BTM Elastobit PE3 Bitümlü membran ürünleri kullanıldı.

Yalıtıma hazır hale gelen yüzeye BTM BTR 100 astar uygulandı. Uygulanan astarın kurumasının akabinde 1.kat BTM Elastobit PE3 Bitümlü membran serbest döşenip eklerinde şaloma alevi ile minimum 10 cm bindirme yapacak şekilde yapıştırıldı. Üzerine ilk kata paralel olarak 2.kat BTM Elastobit PE3 Bitümlü membran şalümo alevi ile ilk katın ek yerlerinin üzerine minimum 10 cm bindirilecek şekilde yalıtım yapıldı.

BTR 100 astar kuruduktan sonra uygulandığı yüzeyde su ve nem geçirimsiz bir tabaka oluşturuyor. Bitümlü kaplamaların altına astar, yalıtım amaçlı kaplama ve çimento esaslı harçların içine geçirimsizlik ve aderans artırıcı katkı olarak kullanılabiliyor. BTM Elastobit PE3 ise, cam tülü veya polyester keçe taşıyıcılı, SBS (styrene-butadiene-styrene) ile modifiye edilmiş bitümden üretilmiş, alt ve üst yüzeyleri PE (polietilen) film kaplı, yüksek elastik özellik gösteren, şalümo veya sıcak asfalt ile uygulanan bir su yalıtım membranı. BTM, Elastobit örtünün 10 farklı teknik özelliğe sahip çeşidini üretebilmekte...

Bu projenin yeşil çatı uygulamalarında ise bitki köklerine dayanıklı BTM Botanik PE4 su yalıtım örtüleri kullanılmıştır. FLL ( En 13948 )sertifikasına sahip Botanik su yalıtım örtüleri bitki köklerine dayanım göstermeleri sebebiyle yeşil çatı uygulamalarında güvenle kullanılmaktadır.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)