​Piri Reis Üniversitesi Kampüs Binasında Uygulama Firması Olarak Karaoğlu Peyzaj Tercih Edildi

Karaoğlu Peyzaj olarak Piri Reis Üniversitesi ve Uluslararası Denizcilik Eğitim Merkezi Projesinin Bitkisel ve Yapısal peyzaj uygulamalarını gerçekleştirmiş bulunmaktayız.

Arzu Nuhoğlu Peyzaj Tasarım tarafından Peyzaj Projeleri hazırlanmış olan Piri Reis Üniversitesi ve Uluslararası Denizcilik Eğitim Merkezinde; 7650 m2’si Bitkisel Peyzaj alanları ve 6000 m2’si Yapısal Peyzaj alanları olmak üzere toplam 13650 m2’lik alanda imalatlarımızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Son dönemde hızla artan çatı bahçesi uygulamalarımıza yeni bir halka olarak eklediğimiz projede çatı bahçesi uygulaması BREEAM sertifikasyon koşullarına uygun olarak gerçekleştirilmiştir.

Toplam 3150 m2 çatı bahçesinde su istekleri az olan sedum cinsi 178.000 adet yer örtücü bitki kullanılarak uygulama sonrası bakım maliyetleri minumum düzeye indirilirken, binaların ısınma ve soğutma maliyetleri de azaltılmıştır.

Ayrıca yağmur suyu kontrolü ve canlılara yaşam ortamı oluşturmasıyla da projenin çevresel etkileri azaltılmıştır. Proje alanında toplam 337 Ağaç, 3127 adet çalı ve 271 adet otsu bitki kullanılmıştır. Ayrıca çim alan olarak ayrılan 3500 m2 alanda doğal kır çiçekleri tohumlarından oluşan karışım hydroseeding yöntemi ile uygulanmış çim alanlardaki su kullanımı ve bakım maliyetleri de düşürülmüştür. Bitkisel Peyzaj alanlarında uygulanan otomatik sulama sisteminde ise projenin farklı noktalarına konumlandırılmış olan yağmur sensörleri sayesinde yağmurlu havalarda sulama sistemi otomatik olarak devre dışı kalmakta ve suyun giderek daha da önem kazandığı günümüz şartlarında su sarfiyatına engel olunmaktadır.

Yapısal Peyzaj alanlarında ise yaklaşık 2000 m2 yaya ve bisiklet yolu, 4000 m2 sert zemin uygulaması olmak üzere 6000 m2 alanda Yapısal Peyzaj imalatı gerçekleştirilmiştir. Sert zemin uygulamalarında harçlı sert zemin uygulamalarının yanı sıra son dönemdeki birçok projede kullanılan yükseltilmiş zemin uygulaması da firmamız tarafından gerçekleştirilmiştir. Yapısal Peyzaj alanları ve Bitkisel Peyzaj alanlarının kesişimlerinde bulunan paslanmaz metal ayırıcı uygulaması yine firmamızca uygulanmıştır. Son dönemdeki modern tasarımlarda sıkça kullanılan ve yeni bir malzeme olarak karşımıza çıkan CORTEN çeliği, yapısal peyzaj uygulamalarımıza yeni bir soluk getirmiştir. Proje alanında Corten çelik saksılar firmamız tarafından gerçekleştirilmiştir. Projede ortak kullanım alanlarında bulunan paslanmaz çelik gövdeli ahşap banklar da Yapısal Peyzaj uygulamalarımızın içerisinde yer almaktadır.

Kurulduğu günden bugüne kadar geçen 21 yıllık süreçte bir çok peyzaj uygulamasını gerçekleştiren firmamız hep bir adım daha ileriye gitmeyi kendine hedef olarak koymuş ve bu yönde çalışmalarına devam etmektedir. Türkiye’nin ilk BREEAM sertifikalı eğitim kampüsü olan bu projenin Yapısal ve Bitkisel peyzaj uygulayıcısı olmak hedefimizde bir adım daha attığımızı bizlere göstermektedir. Böyle yenilikçi ve modern bir projede yer almaktan mutluluk ve gurur duyduk.

Karaoğlu Peyzaj olarak tüm Yapısal ve Bitkisel Peyzaj uygulamalarının firmamız tarafından yapıldığı Piri Reis Üniversitesi ve Uluslararası Denizcilik Eğitim Merkezi’nin öğrencileri, akademisyenleri, idari personeli ve misafirleri tarafından keyifle kullanılmasını dileriz.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)