​Cihangir Koleji Bahçeşehir Kampüsü Çocuk Psikolojisine ve Güvenliğine Uygun Olarak Tasarlanan Kolej

Cihangir Koleji Bahçeşehir Kampüsü’nde kullanılan iç mimari öğelerin tamamı, çocuk psikolojisine ve güvenliğine uygun olarak tasarlanarak uygulanmış.

Cihangir Koleji Bahçeşehir Kampüsü’nde kullanılan iç mimari öğelerin tamamı, çocuk psikolojisine ve güvenliğine uygun olarak tasarlanarak uygulanmış.

İnsanların çalıştıkları alanlarda ve yaşadıkları mekanlarda geçirdikleri zaman çok önemlidir. Özellikle bu mekan bir okul olunca ve çocukların evden çok okulda zaman geçirdikleri düşünülünce, bu mekanın yorucu olmaması, tam tersine özendirici, cezbedici ve eğlenceli olmasına özen gösterilmelidir.

Özellikle çocukların bedensel ve ruhsal gelişimi dikkate alınarak tasarlanan mekanlar, onların algısal ve bilişsel gelişmesinin hızlanmasına katkı sağlamakta. Bu ihtiyacı karşılayacak esnek mekanlar oluşturarak; mekanı onların yaratıcılığına bırakmak ve değiştirebilmelerine olanak sağlamak bizim tasarımdaki çıkış noktamız oldu. Bir diğer çıkış noktamız da okulun; sevgi, güven, huzur, dakiklik, disiplin ve zaman kavramlarını da içinde barındıran bir kuruluş olması oldu ve biz bu kavramları da tasarım kriterlerimizin arasında esas aldık.

Arsa Alanı: 16.500 m2
İnşaat Alanı: 10.500 m2
Taahhüt: Cihangir Group A.ş.
İç Mimar: Sura Mimarlık Stüdyo GARAJ 212; Yüksek İç Mimar: Sura KILIÇ BATMAZ
Leed Danışmanı: Erke Tasarım

Proje tasarımında her alan kendi içinde düşünüldü ve çözümlendi, koridorlarda kullanılan nişlerde eğitici ve öğretici yazılar ve maket alanları oluşturuldu. Duvar yüzeylerinde oluşturulan nişler, eğitim amaçlı olarak tasarlanarak, her yüzey ve mahal kendi içinde, bütünü koruyarak tamamlandı.

Enerji verimliliğinden iç mekan kalitesine kadar yeşil bina kriterleri doğrultunda tasarladığımız Cihangir Koleji’nin malzeme seçiminde de zararlı maddelerden oluşmayan, çocuklara zehirli gaz yaymayacak çevreci malzemeler tercih edildi. Zemin kaplamalarında; karbondioksit ve küresel ısınmanın sebep olduğu ve geri dönüşümü mümkün olmayan iklim değişikliklerine katkıda bulunan diğer tüm salınımları azaltmaya ve tüm çevresel etkileri iyileştirme hedefine odaklanan Forbo Flooring’in linolyum, flok halı ve vinil iç mekan zemin sistemleri tercih edildiği projede aydınlatma elemanı olarak da lineer led aydınlatma elemanları kullandı. Aynı zamanda yağmur sularını toplayıp filtreleyerek bahçe sulamasında, klozet ve rezervuarlarda kullanılması sağlandı.

Çocukların okula geldiğinde mutlu olması, öğretilenleri pratikte bulabilmesi ve yenilenebilir mekanlar yaratabilesi amacıyla yapılan tüm bu çalışmalar ve seçilen malzemeler doğrultusunda Cihangir Koleji binası LEED GÜMÜŞ Sertifikası almıştır.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)