​Alişan Çırakoğlu: İlham Kaynağımız Duyduğumuz Toplumsal Sorumluluk

AKG Gazbeton’un düzenlediği söyleşiler dizisi “Anlatılar”ın beşincisi, Mimar Alişan Çırakoğlu’nun katılımı ile İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleşti. Özgün projeleri ve ödülleri ile “yeni çağın mimarı” olan Çırakoğlu, ilham kaynağının yaşadığı topluma duyduğu sorumluluk olduğunun altını çizdi.

Türkiye gazbeton üretiminde sektörünün lider firmalarından AKG Gazbeton, Mimarlar Odası İzmir Şubesi işbirliği ile Ekim 2014 tarihinden bu yana düzenlediği söyleşiler dizisinin beşincisinde Alişan Çırakoğlu’nu konuk etti.

Usta mimarların sunumlarıyla yer aldığı “Anlatılar” serisi, mimarlık dünyasının önemli isimlerini, sektör temsilcilerini ve üniversite öğrencilerini bir araya getiriyor.

Alişan Çırakoğlu’nun tasarladığı, 2014’te XIV. Ulusal Mimarlık Ödülleri kapsamında proje dalında Başarı Ödülü alan AGÜ Mimar Sinan Kampüsü projesinde, tasarımın ana kaburgasını yapay gölet üzerine kurulan “köprü” ve köprü üzerinde birbiriyle bağlantılı binalar oluşturuyor. İklim şartlarının sert geçtiği bölgede, açık sosyal alanlar dışında, kapalı sosyal alanların zenginliği, yerleşkedeki binaların birbirleriyle kurulan akıllı bağlantılarla sağlanan işlevsellik dikkat çekiyor.

AKG Gazbeton’un proje için özel üretim olarak hazırladığı donatılı ürünlerin sağladığı katkıların da altını çizen Çırakoğlu “AGÜ Mimar Sinan Kampüsü yapılarının dış cephelerinde AKG Gazbeton’un donatılı panel ürünlerini kullandık. Projede ihtiyacımız olan hızlı imalat, uygun malzeme hazırlığı ve çözüm üretme kabiliyeti nedeniyle AKG Gazbeton ürünlerini tercih ettik. AKG, bize projede sadece malzeme değil, çözüm de sağlayan partnerimiz oldu. Ürünlerin projede uygulama aşamasında da AKG ekibinin yanımızda yer almasından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

AKG Gazbeton Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sırrı Güvenç ise AGÜ Mimar Sinan Kampüsü projesi ile ilgili olarak; “Projesinde yer aldığımız yapılara hız katıyoruz. Bizim için önemli olan mimarımız nasıl tasarladıysa, tasarımına uygun milimetrik hassasiyetlerde üretim yapmak. Dünyada ve Türkiye’de bunu yapabilen sayılı işletmelerden biriyiz. Ödüllü projelere ürünlerimizle çözüm sağlayabilmemiz ve proje içerisinde yer alabilmemiz bizleri oldukça gururlandırmakta. Anlatılar serisi, 2016 yılında da devam edecek. Sektörün gelişmesine sağladığımız bu yöndeki etkinliklere gösterilen ilgiye ve katkılardan dolayı Mimarlar Odası İzmir Şubesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)