1890'ların Evine Pasif Ev Güçlendirme

Güçlendirme fikri, özellikle tarihi binalar için yeni bir şey değil ancak Yannell PHIUS + House projesi, 1890'larda inşa edilen bir evi modern tarz ve olanaklarla tamamlanmış bir Pasif Ev'e dönüştürdü. HPZS tarafından yenilenen proje, Chicago'daki ilk sertifikalı tek aile pasif evidir. Yannell House, 2018'de PHIUS + sertifikasına layık görüldü ve birçok başka ödül de aldı. Enerji Bakanlığı tarafından “Sıfır Enerji Hazır Ev” olarak kabul edilir. Ev, Energy Star sertifikası ve Çevre Koruma Ajansı'ndan bir Indoor airPLUS etiketi kazanmıştır.

Bu tarihi mülk, R-48 grafit katkılı dış yalıtıma ve kapalı hücreli poliüretan iç duvar yalıtımına sahip, beş yatak odalı, üç banyolu bir evdir. Tavan arasında, cam yünü izolasyonlu üflemeli R-100 vardır. Tüm bunlar, enerji ihtiyaçlarını en aza indiren hava geçirmez bir cephe oluşturur. Enerji geri kazanım vantilatörü, ısı enerjisini toplar ve evdeki kirli havayı temiz havaya dönüştürür. Pencereler üç bölmeli ve daha fazla hava geçirmezlik için argon ile doldurulmuştur. Yannell House, lifli çimento kaplamaya sahiptir.

Chicago'nun Ravenswood semtindeki bu güzel ev, geleceğin bir taslağı ve hem tarihi hem de yeni evlerin takip edeceği bir modeldir. Çatı 2.8 KW fotovoltaik sistem içerir. Ev sahipleri için içeride bulunan kaliteli yüzeyler ve nötr renk düzeni sakin ve lüks bir ortam yaratıyor. Pasif Ev nitelikleri sayesinde, 3.884 m2’lik evin- iki kat ve bir bodrum katından oluşan- tamamında konforlu sıcaklık korunur.

Mimarlar, PHİUS standartlarına göre inşa edilen evlerin çoğu özel ev sahipleri için olsa da müşterinin Midwest'te spekülatif sürdürülebilir ev yapımı için bir emsal oluşturmak istediğini söylüyor. Chicago merkezli HPZS, tarihi koruma, uyarlanabilir yeniden kullanım, sürdürülebilir tasarım ve uygun fiyatlı konutlara adanmış tamamen kadına ait, tam hizmet veren bir mimarlık firmasıdır.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)