Duayenlerin Tanıklığında Türkiye Klima Sektörü

50. yılını kutlayan Form Şirketler Grubu, bu yılın anısına sektöre ışık olacak çok değerli bir kaynak hazırladı. ‘Duayenlerin Tanıklığında TÜRKİYE KLİMA SEKTÖRÜ’ kitabı uzun süren titiz çalışmalar sonucunda ortaya çıktı. Kitabın satışından elde edilecek gelirin tamamı ise Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne kız öğrencilerin eğitim hayatını desteklemek üzere bağışlanacak.

Form Şirketler Grubu’nun 50. Kuruluş yılında tarihe not düşmek amacı ile hazırlanan “Duayenlerin Tanıklığında TÜRKİYE KLİMA SEKTÖRÜ’ kitabı, ülkemizdeki klima sektörünün oluşumunu ve gelişimini belgeliyor.

İklimlendirme sektörüne ve gelişimine ait bilgileri, sektöre hizmet etmiş önemli kişilerin ağzından aktaran, tanıklıklara dayalı bir araştırmanın ürünü olan kitap, sektör için öncü olması nedeniyle de önemli bir kaynak olarak dikkat çekiyor.

Klima sektöründe faaliyet gösteren ve 1970’ler öncesi kurulmuş proje, taahhüt, imalat ve satış firmalarının hikâyelerini kurucularının ağzından aktardık. Çok sayıda duayenle yüz yüze görüşmeler yapıldı. Ulaşılamayan kişilerle yazılı olarak ya da arşivlerden faydalanarak bilgi aldık. Bu kitabın sektörden gelecek yeni bilgilerle daha gelişmiş bir halini yapmayı, hatta 1990’ları da içerecek ikinci cildini oluşturmayı da hedefliyoruz.” dedi.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)