​Vefa, Inogen İle Yenilenebilir Enerji

Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynağındaki potansiyeli gören ve bu alanda yatırım yapma kararı alan Vefa, yeni markası Inogen ile güneş enerjisinden elektrik üretecek. Vefa, Inogen ile yenilenebilir enerji alanında yenilikçi, verimli, çevre ve insan dostu teknolojiler geliştirmeyi hedefliyor.

Enerji ihtiyacının giderek artış göstermesi enerji kaynağı olarak yenilenebilir enerjinin de yıldızını parlatıyor. En önemli özelliği sürdürülebilir olan yenilenebilir enerji kaynağı içerisinde ise güneş enerjisine olan ilgi artıyor.

Artan enerji talebini karşılamak ve enerji açığının kapanmasında aktif rol almayı planlayan Vefa Holding de yenilenebilir enerji sektörüne yatırım yapma kararı alarak yeni markası Inogen ile güneş enerjisinden elektrik üretecek.

Vefa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Güner, günümüzde yenilenebilir enerjiye yönelimin giderek arttığını Türkiye’nin de bu alanda büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Güner, “Ülkemiz coğrafi konumu itibariyle güneş enerjisi potansiyeli yüksek bir ülke. Ancak buna rağmen ülkemizde güneş enerjisi alanında gerçekleşen yatırımlar yeterli değil. Vefa olarak biz de güneş enerjisi alanındaki bu potansiyeli ve Türkiye’de artan enerji ihtiyacını görerek yenilenebilir enerji alanında yatırım yapma kararı aldık. Ve Inogen markamızı oluşturduk. Inogen ile ülkemizdeki yenilenebilir enerjiyle alakalı yasal teşvikleri sürdürülebilir kalkınma, daha temiz bir çevre ve gelecek için kullanmayı, bize özgü ayrıcalıkları da sunarak tüm bireysel, kurumsal müşterilerimiz ve yatırımcılar için büyük bir fırsata dönüştürmeyi hedefliyoruz” dedi. Güner, İnogen’in enerji gibi çok stratejik öneme sahip bir alanda, enerji üretimini ve yatırımlarını destekleyen güçlü bir marka olacağını sözlerine ekledi.

Yatırımcılara özel çözümler

Yenilikçi, verimli, çevre ve insan dostu teknolojiler geliştirerek alternatif ve yenilenebilir kaynaklardan enerji üretimine yönelen Inogen, lisanssız elektrik üretiminde yatırımcılar için enerji projeleri geliştiriyor ve son kullanıcılar için de anahtar teslim çözümler sunuyor. Proje geliştirme, planlama ve tasarım, satın alma ve tedarik, kurulum ve işletme bakımı gibi süreçlerin tümünü yöneten Inogen, yatırımcılar için fırsatlar sunarken ülke kalkınması ve çevre duyarlılığının geliştirilmesine de katkıda bulunuyor.

Inogen, Türkiye’nin lisanssız elektrik üretimi için en elverişli sahaları olan Ege ve güney bölgelerinde kuracağı hizmet merkezleri ile 3 yıl içinde yapılması planlanan güneş enerjisi santrallerini projelendirmeyi amaçlıyor.

Inogen’le enerji dolu evler

Konutların bağımsız enerji kaynaklarına sahip olması için teknolojik çözümler de üreten Inogen, bu kapsamda çevreye ve insana duyarlı mevcut sistemlere oranla çok daha ekonomik enerji modelleri geliştiriyor. Inogen uzmanları tarafından konumu tespit edilen ve güneş enerjisi için uygun bulunan her evde alternatif enerji üretimine geçilebiliyor. Inogen, bu evlerde kullanılan mevcut enerji miktarına bakarak en ekonomik çözümü belirliyor.

İşletmelerde enerji maliyetlerini düşürüyor

Inogen, enerji tüketimi yüksek tesislere ise özel finansman olanakları hazırlıyor. İşletmelerin istikrarlıı büyümeleri için önemli giderlerden biri olan enerji maliyetlerini azaltmak için projeler ortaya koyan Inogen, kurumsal binalar için şebeke bağlantılı ya da depolama üniteleri ile tamamen bağımsız enerji kaynaklı çözümler sunuyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)