​Aspen Bölme Duvar Sistemleri, Çevresel Ürün Beyanı (EPD) İle Tescillendi

25 yılı aşkın deneyimi ile sektörün öncü şirketi Aspen, çevreci yaklaşımıyla da dikkat çekiyor. Aspen Bölme Duvar Sistemleri grubuna ait MBD, Sinova, Diversa, Vetrona, Sepera ürünleri, yetkili kuruluş Alman İnşaat ve Çevre Birliği (IBU) tarafından EPD (Environmental Product Declaration - Çevresel Ürün Beyanı) belgesine layık görüldü. Tüm süreçlerinde çevresel kaygıları önceliklendiren Aspen, Türkiye’de üretilen Bölme Duvar Sistemleri arasında EPD Belgesi’ne sahip ilk kuruluş olma özelliğini de kazanmış oldu.


Bir ürünün hammaddesinin doğadan elde edilmesi, üretimi ve yaşam sonu bertarafına kadar olan tüm süreçlerini şeffaf ve nicel olarak bilimsel bir yaklaşımla değerlendirilerek, çevre performansını gösteren EPD belgesi, çevreye olumsuz etkileri daha az olan ürün ve hizmetlerin teşvik edilmesini hedefliyor. Bağımsız kuruluşlar ve uluslararası ölçekte kabul gören bir sistem tarafından onaylanan EPD belgesi, ISO 14025’e göre hazırlanan üçüncü tip beyan olarak biliniyor.

EPD belgesine sahip ürünler, LEED, BREEAM gibi yeşil bina sertifikasyon sistemlerinde ek kredi puanları kazanılmasını sağlarken bir çok avantajı da beraberinde getiriyor:

Çevre bilinci ile yaşama katkı
Avrupa Birliği yasal mevzuatına uyum
Yeşil bina sertifikasyonu ile öne çıkma
Projenin Uluslararası bilinirliğini arttırma


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)