2024 Yılında Konut Açığı Daha Da Artacak

Karmar A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, 2024 yılında konut açığının artacağına dair uyarılarda bulundu. Yedikardeş, "Ruhsat sayısındaki artış konut üretiminin artacağını göstermiyor. Sektör üretim konusunda isteksiz." dedi. Nitelikli personel ve usta bulma sorununun sektördeki en büyük zorluklardan biri olduğunu vurgulayan Yedikardeş, sektörde eleman sıkıntısının zirvede olduğunu ifade etti.

Karmar Sakura

Yılın ikinci çeyreğine ait inşaat ruhsatları geçen yılın aynı dönemine göre artış gösterirken, sektör temsilcileri bu artışın konut üretiminin artacağı anlamına gelmediğini belirtiyor. Yedikardeş'a göre, sektördeki üretim iştahı zayıf ve bu durum, gelecek yıl konut açığının daha da artacağını işaret ediyor.

500 bin sosyal konut üretiminin konut açığını kapatamayacağını söyleyen Yedikardeş, bu durumun konut fiyatlarının yüksek seyrini sürdüreceğini belirtti. Ayrıca, konut fiyatlarındaki artışın malzeme fiyatlarındaki düşüşle çözülemeyeceğini, üretim olmaması durumunda konut fiyatlarının yükseleceğini ifade etti.

Yedikardeş, inşaat sektöründe nitelikli personel bulma sıkıntısının zirvede olduğunu ve ustaların eğitimine öncelik verilmesi gerektiğini vurguladı. İnşaat sektörünün gelişmesi ve güvenilir binaların yapılması için ustaların en az 2 yıllık mesleki eğitim alması gerektiğini sözlerine ekledi.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)