​Illkirch-Gr Affen Staden City Hall

Dramatik aydınlatma ile görsel olarak desteklenen bir yaklaşım

Şehir merkezi binası için inşa edilen eklenti binalar ve renovasyon uygulamaları, biri 19. yüzyıldan ve diğer ikisi 1970’li yıllardan olan üç ayrı binayı birbirine bağlamayı amaçlıyor. Yeni eklenen resepsiyon strüktürü, geliştirilmiş termal performansı ve görsel anlamda binanın yeni bir imaj edinmesini ve modern bir görüşü yansıtmasını sağlıyor

Proje her açıdan şehir merkezine çağdaş bir görünüm kazandırmakta. Cam cepheler, paslanmaz çelik strüktür ve bağlantı elemanları için kullanılan örgü tamamen yapının modern bir ışık altında yeniden incelenmesi sayesinde ortaya çıkmış.

Bu yaklaşım, dramatik aydınlatma ile görsel olarak desteklenmektedir. Birçok farklı konfigürasyonla kullanılabilir ışıklı diyotlar, cam cephe ve metal strüktürleri aydınlatmak için ayarlanmıştır.

Cam cepheler, paslanmaz çelik strüktür ve bağlantı elemanları için kullanılan örgü tamamen yapının modern bir ışık altında yeniden incelenmesi sayesinde ortaya çıkmış.

Yeni eklenen kamusal resepsiyon alanı, ziyaretçilerin buluşma noktası olarak kullanabilmeleri için binanın giriş katında konumlandırıldı. Her ne kadar bu özgün bir fikir olmasa da, bu tip binalarda ziyaretçilerin ilk izlenimi ve doğru şekilde ağırlanıyor olmaları en önemli unsurlardan biri.

Yerleşkenin var olan artı yönlerinin üzerinden giderek projeyi geliştirmek adına yeni eklenen binanın alt katları var olan binalara bir geçit oluşturur şekilde konumlandırıldı. Bu geçişin sağlanmasının dışında; iç ve dış mekanların birleştiği koridorlar, bekleme salonları ve localar eklenerek kamusal ve özel kullanıma hizmet eden alanlar da oluşturuldu.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)