​The Building On The Water (Sudaki Yapı)

Yapay Göl Üzerine Yerleştirilen Endüstriyel Kompleks

Çin’in ünlü mimarı ve 1992 Pritzker Ödülü sahibi Álvaro Siza’nın Carlos Castanheira ile tasarladığı Sudaki Yapı’nın açılış günü 30 Ağustos 2014 yılında gerçekleşti. Huai’An şehrinin New Salt Endüstriyel Park alanına konumlandırılmış yapı, dünyanın en büyük soda tuzu ve amonyum klorit üretim merkezi. Bu endüstriyel harika 2 kilometre karelik bir alanda dünyanın en gelişmiş teknolojilerini ve en iyi mühendislerini ağırlıyor.

100.000 m2’lik yapay göl üzerine yerleştirilen endüstriyel compleks ve ofis binaları Álvaro Siza ve ekibi tarafından tasarlandı. En önemli element su üzerine kurulu olan binanın üretim süresinde büyük avantajları olduğu ise kuruluşun açılışından ve çalışmaya başlamasından bir yıl sonra daha da iyi anlaşılmaya başlandı.

Álvaro Siza için su üzerinde bir bina tasarlamak ve inşa etmek tamamı ile yeni bir konsepti ve başlangıçta biraz zorlu bir görev gibi görünüyordu. Proje aynı zamanda mimarın Çin’deki ilk projesiydi. Sudaki Yapıyı tasarlamak ve inşa etmek ekibin 4 yılını aldı. Sonuç ise 2015 Yılın Binası ödülleri çapında ofis binaları kategorisinin sahibi oldu.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)