EPD Belgesine Sahip PVC Pencere ve Kapı Profilleri

Gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için çevreye duyarlı üretim gerçekleştirmek ve bu yönde çalışmalar yapmak sürdürülebilir bir yaşam için oldukça önemli. Günümüz şartlarında pek çok zararlı maddeye maruz kaldığımız bugünlerde, PVC profil imalatında belli kriterler göz önünde bulunduruluyor. Tek başına kullanılabilen bir hammadde olmayan PVC, endüstriyel katkı malzemeleriyle birlikte kullanıma hazır hale getiriliyor.

2015 yılında Avrupa ülkelerinin tamamlamakla yükümlü olduğu çalışmaları, insan ve çevreye olan duyarlılığı nedeniyle kısa bir sürede tamamlayan Egepen Deceuninck, çocuklar için daha yaşanabilir bir dünya ve sürdürülebilir bir yaşam hedefliyor. Bu amaç doğrultusunda 2004 yılında yüzde 100 geri dönüşümlü TPE conta kullanımı ile çevreye duyarlı üretim gerçekleştiren Egepen Deceuninck, üretimini gerçekleştirdiği hiçbir ürününde kurşun ve benzeri ağır metalleri kullanmıyor. Yenilikçi ve öncü yapısıyla gelecek nesillere temiz bir dünya bırakmayı hedefleyen Egepen Deceuninck, çevre dostu kalsiyum- çinko stabilizan ile profil üretimi geçekleştiriyor.

PVC pencere ve kapı profilleri için EPD (Environmental Product Declaration – Çevresel Ürün Beyanı) belgesine sahip olan Egepen Deceuninck, bu belgeyle birlikte ISO 14040 standardı çerçevesinde belirtilmiş parametrelere göre üretim gerçekleştiriyor. Bu parametreler önceden belirlenmiş kategorilere göre (hammadde eldesi, enerji kullanımı ve verimliliği, malzeme ve kimyasal madde içeriği, hava, su ve toprağa verilen emisyonlar, atık oluşumu) nicel olarak değerlendiren ve beyan eden deklarasyonlar olarak biliniyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)