​Rigips Türkiye, Sistem Çözümleri Ve Performansları Bilincini Geliştiriyor

Rigips, yangın dayanımı, ses yalıtımı ve akustik düzenleme, ısı yalıtımı, darbe dayanımı, iç ortam hava kalitesi gibi sistem performanslarını içeren sistem çözümleri ile ilgili eğitimler veriyor.

Sistem çözümü kavramı, segment çözümleri, proje detaylandırmaları ve uygulamaları konusunda verilen eğitimler, ilgili meslek grubunun ilgi ve ihtiyaç alanına özel, teorik ve uygulamalı bölümlerden oluşuyor.

Uygulamacılara verilen uygulamalı eğitimler, bölme duvar, duvar giydirme ve asma tavan sistemlerini profesyonel olarak alçı levha ile uygulayan ustalara ve uygulamacı adaylarına konusunda uzman eğitmenler tarafından veriliyor.

Teorik ve uygulamalı eğitim sürecinin sonunda, tüm katılımcılara Rigips REM Eğitimlerine Katılım Sertifikası veriliyor. Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından onaylı ve TÜRKAK tarafından akredite edilmiş İNTES MYM’nin yetkililerince yapılan sınavlarda başarılı olan katılımcılar ise Mesleki Yeterlilik Belgesi kazanıyorlar.

Bilindiği gibi, Mayıs 2016’dan itibaren, 3194 Sayılı Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmeliğe göre inşaatlarda yetki belgesiz usta artık çalıştırılamıyor. Ayrıca yönetmeliğe göre şantiyede yapılacak kontrollerde, ustalar yaptıkları işe uygun yetki belgelerini ibraz etmekle yükümlü oluyorlar.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)