​Modern Yapılar AKG Gazbeton İle Yeniden Şekilleniyor

Gelişen yapı teknolojileriyle birlikte günümüzde çok daha konforlu ve modern projeler hayata geçiyor. Geleneksel yapı ürünleri yerine, gelişmiş üretim teknikleriyle imal edilen bu ürünlerden birisi de gazbeton.

Avrupa’da uzun yıllardır kullanılan gazbeton son yıllarda ülkemizde de oldukça ilgi görüyor. Birçok avantajı birlikte sunan gazbeton ürünleri, kullanılan projelere artı değer katarak konforlu ve tasarruflu yapıların hayata geçmesine olanak tanıyor.

Avrupa standartlarında üretim yapan ve Ar-Ge yatırımlarını ara vermeden sürdüren AKG Gazbeton, ülkemizin en büyük gazbeton üreticileri arasında yer alıyor.


Önemli ve prestijli projelerde kullanılarak kalitesini tescil ettiren, ulusal ve uluslararası birçok belgeye sahip AKG Gazbeton’un, Trump Towers İstanbul, Rixos Bomonti, 212 İstanbul, Folkart Towers gibi önemli projelerde imzası bulunuyor.

A1 sınıfı hiç yanmaz ürün olan AKG Gazbeton ürünleri, kullanıldığı projelere yangın güvenliği gibi birçok önemli fayda sağlıyor. Hafif ve dayanıklı olması sebebiyle deprem güvenliğinde tavsiye edilen ürün olurken, yüksek ısı yalıtım değerlerine ve uygulama kolaylığına imkân tanıyan AKG Gazbeton ürünleri bu özelliklerinden dolayı inşaat firmalarının ilk tercihi oluyor. Ayrıca gazbeton ürünlerinin kolay şekil alması, pratik işlenmesi, uygulamalarda mimarların çizgilerini yapılarına kolaylıkla yansıtabilmesine olanak tanıyor.

Hafif bir yapı malzemesi olan gazbeton temel, betonarme ve ısınma-soğutma maliyetlerinde büyük avantaj sağlıyor. ODTÜ İnşaat Mühendisliği raporlarına göre temel maliyetlerinde % 22, betonarme maliyetlerinde % 8 maliyet avantajı sağlayan gazbeton yüksek ısı yalıtım değerleri ile konut sakinlerinin yıllık ısınma ve soğutma giderlerinde yarı-yarıya maliyet tasarrufu sağlıyor.

Gazbeton kullanılan binaya gelen deprem yüklerinin daha az olması, diğer tasarımlara nazaran daha küçük kolon boyutları kullanılmasını da sağlıyor.

İnşaat sektöründe önemli yer tutan kentsel dönüşüm projelerinde tercih edilen AKG Gazbeton ürünleri, geniş ürün yelpazesi, hızlı tedarik süresi, proje uygulama desteği ile modern kentlerin yükselmesine yardımcı oluyor.

AKG Gazbeton, Minepor ile Binalara Değer Katıyor

Minepor sağlam, yanmaz, hafif, yüksek ısı yalıtımı ve sağladığı enerji tasarrufu sayesinde kullanıldığı tüm binalara değer katıyor. Minepor üstün yalıtım performansı ile konforlu yaşam alanları yaratıyor.

Sürdürülebilir binaların tercihi olan Minepor, yalıtım gücü sayesinde karbon salınımını azaltıyor.

Yangın esnasında zehirli gaz ve duman çıkartmayan Minepor’un yangın sonrası, yapısında da bozulma olmuyor. A1 sınıfı hiç yanmaz ısı yalıtım malzemesi olan Minepor, yangının cephe boyunca ilerlemesine engel oluyor, binaların yangın güvenliğini artırarak hayat kurtarıyor. Yangın güvenliği sağlayan bu özelliği ile muadillerden ayrılıyor.

İçerisinde bulunan bor ve diğer bileşenleriyle mükemmel gözenek yapısına ve yüksek dayanım gücüne sahip olan Minepor, yapının ömrü boyunca ısıl performansını koruyor. Bakteri veya mikroorganizma barındırmayan inorganik ve mineral bazlı yapı malzemesi, zamanla dış etkenlere bağlı olarak da bozulmuyor. Bu özelliği ile diğer yalıtım malzemeleriyle arasına önemli mesafe koyuyor.

Yoğun Ar-Ge çalışmaları sonucu geliştirilen formülüyle yenilikçi bir ürün olan Minepor kalitesini aldığı belgeler ile de kanıtlıyor. TSEK 119 kriter dokümanına uygun üretilen Minepor, AB pazarına girmek için sahip olunması gereken ve inşaat sektöründe Türkiye’den verilen ilk Avrupa Teknik Onayı ETA Belgesi taşıyan, G işaretine sahip, UTO ve TSEK belgeli bir ürün.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)