​Kings House Apartments Projesinde Karbon Ayak İzi Minimize Edilmiş

Binalarda kullanılan; gazbeton bloklar, solar paneller, çift cam gibi malzemelerle önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlanmış, karbon ayak izi minimize edilmiş.

Hindistan’ın Bangalore şehrinin kalbinde stratejik bir konuma sahip olan proje, şehrin en iyi konaklama, tıbbi ve ticari tesislerine de yakın bir lokasyonda. Lüks yaşam seviyelerini yeniden yorumlayan mimari yaklaşımla tasarlanan Kings House Apartments, aynı zamanda inşa biçimi ile de şehrin canlı ve önemli bağlamda kentsel zenginliğini yakalıyor.

Tasarımdaki zorluk mevcut yeşil örtüsünden ödün vermeden yapının ekolojik ayak izini en aza indirmek idi.

İki blokta evler her bir tarafında bir daire olacak şekilde planlandı, böylece gömülü bahçeler ortaya çıkarılmış ve site ortasındaki çevresel yeşillikler harmanlamış oldu. Ayrıca her blok mevcut bitki örtüsünü bir şablon gibi kullanarak birbirine bağlanmış, binayı biçimlendirmiş oldu.

Entegre bir tasarım yaklaşımı da binanın enerji azalmalarını değerlendirmek ve en üst düzeye çıkarmak oldu. Solar çalışmalar ve simülasyonlar; günışığı, gölge analizi, yağış miktarları ve gölgeleme sistemlerine ilişkin verileri oluşturmak için kullanıldı. Bu çalışmalar, aydınlatma analizi ile birlikte, tüm mekanik sistemlerin seçim, yük hesaplamaları ve boyutlandırmaları açısından da kritik idi.

Mimar: The Purple Ink Studio
Yer: Bengaluru, Karnataka, Hindistan
Yıl: 2015

Mevcut bitki örtüsünü bir şablon gibi birbirine bağlayan binalar

İnşaat sürecinde kullanılan yeşil malzemeler ile projenin çoklu sürdürülebilir özelliklerine entegre bir yapı inşaa edildi. Projede kullanılan gazbeton bloklar, solar paneller, yüksek ısı yansıtma özelliğine sahip fayanslar, çift cam, geçirgen parke ve yağmur suyu hasadı sistemleri gibi malzemelerle önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlanmış, karbon ayak izi minimize edilmiştir.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)