CO2 Yayılımını En aza İndirmeyi Amaçlayan Butik Bir Otel, ​Fabrika Hotel

Binanın taşıyıcı strüktürü betonarme ve geri kalan duvarlar gazbeton bloklarla inşa edilmiş.

Bu otel Çek Cumhuriyetinde yer alan Humpolec adlı bir kasabada konumlandırılmış. Bina restoran ve otel olarak tasarlanmış, ayrıca bir konferans odasına ve bir de sağlık merkezine sahip. Binanın yükseldiği arazide bulanan binalar daha önce birkaç kez yıkılıp yenilenmiş. Aynı zamanda bu çevrede bulunan renove edilmiş diğer binalarda otelin sahiplerinin şirketi MHA’ya ait.

Yapı 5 kattan ve araçlar için otopark amaçlı kullanılan bir bodrum kattan oluşmakta. Zemin katta restoran, yönetim bölümü ve resepsiyon yer almakta. Birinci kat tamamen konferans odasına ayrılmış durumda ve dördüncü kata kadar olan kısımda odalar ve sağlık merkezi yer alıyor. En üst kat çatı terasına erişim için bir geçitten oluşmakta. Otelin toplam kapasitesi ise 40 yataktan oluşuyor.

Mimarlar: OK Plan Architects
Yer: Çek Cumhuriyeti
Yıl: 2011

Binanın taşıyıcı strüktürü betonarme ve geri kalan duvarlar gazbeton bloklarla inşa edilmiş. İzolasyon malzemeleri eklenerek de ısı ve ses yalıtımı sağlanmış. Kirişler, kolonlar ve diğer taşıyıcı elemanlar dışında heryerde gazbeton tercih edilmiş. Böylelikle bu küçük butik otelin CO2 yayılımını en aza indirmesi amaçlanmış.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)