​BrIck B; Yaşayan, Gelişen Hem de Canlı Bir Ürün

Tıp eğitimi alan tasarımcı Adem Arıbaş’ın “diz eklemi çapraz bağlarını” ilham alarak tasarım danışmanı Gürçağ Özler ile birlikte Hobi Endüstriyel Tasarım bünyesinde geliştirdikleri katlanabilir ahşap tuğla “Brick B’’ ile alet-edavat, yapıştırıcı gerektirmeden başta ev olmak üzere masa, yatak, köpek kulübesi gibi birçok eşya tasarlanabiliyor.

Tekrar Tekrar Kullanılabilecek Bir Ürün

Güvenilirliği en önemli özelliklerinden biri olan katlanabilir ahşap tuğla aynı zamanda yaşayan bir ürün. Çünkü tasarımlarında değişiklikler yapılabiliyor, aynı ürün başka gereksinimler için tekrar tekrar kullanılabiliyor.

Ustasız 10 Günde Ev

Katlanabilen, tekrar tekrar kurulabilen, molozu olmayan yapı malzemesi katlanabilir ahşap tuğla ile hiçbir ağır makina ve hatta iskele kullanılmadan 60 metrekarelik bir ev sıfırdan 4 kişi ile 10 günde yapılabiliyor. İstenildiğinde evin metrekaresi katlanabilir ahşap tuğlalarla büyütülebiliyor. Yani Brick B, hem yaşayan hem gelişen hem de canlı bir ürün. Nakliye hasarı sıfır aynı zamanda 4 kat küçülebilir olması da nakliye, depolama ve bir yerden bir yere aktarmada önemli kolaylıklar sağlıyor. Yüzde yüz geri dönüşümlü ve sürdürülebilir olmasıyla da gerçek bir çevre dostu.

Brick B; Wipo temsilcisi Quan- LingSim’den en iyi Ulusal Buluş Ödülü’nün ve Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık’ın altın madalya verdiği en iyi buluş ödülü’nün sahibi oldu.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)