​Markthal Rotterdam​: Pazar Kültürünün Modern Yüzü​

Pazar kültürünün modern yüzü

BREEAM Very Good sertifikalı Markthal Rotterdam’ın, bulunduğu Binnenrotte isimli tarihi bölgenin yeni ikonu haline gelmesi hiç de zor olmadı. Dikkat çekici tasarımı ve her detayında saklı yenilenebilir ve yenilikçi özellikleriyle Pazar kültürüne modern bir soluk getiriyor.

Rotte nehrinin yakınında yer alan ve tarihi ortaçağa dayanan bir konuma yerleştirilmiş yapı turistler, yerel halk ve hatta basının ilgisini topluyor, ayrıca bölge ekonomisine büyük katkı sağlıyor.

Bu fikrin ilk ortaya atılmasının sebebi ise aslında çok eski zamanlardan beri şehrin sokaklarında bulunan açık market kültürünü yaşatmak. Sıradan bir konut yapısı inşa edilecekken ortaya çıkan bu sıradışı market binası projenin aslını koruyor ve içerisinde otopark ve konutları da barındıran bir hal alıyor. Binanın ters bir U harfini andıran betonarme kısmında ofis ve konutlardan oluşmakta ve ortada kalan boşluk için çatı görevi görmekte. Orta kısımda yer alan 120 metre yüksekliğinde ve 70 metre genişliğindeki alan ise göz kamaştıran dekorasyonu ile ziyaretçilere alışveriş imkanı sunuyor.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)