“Verimliliğinizi Artırın”

Sürdürülebilir bir gelecek için, yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak elektriği en az kayıpla ileten ve dağıtan, yakıtı olabilecek en düşük oranda tüketen ve enerji en yüksek verimlilik ile üreten enerji sistemleri gerekiyor. Türkiye’de 160.yılını kutlayan Siemens, fuarda çevre dostu teknolojileri ile verimli, uygun maliyetli, güvenilir, sürdürülebilir enerji teknolojilerini enerji sektörünün liderleri, kamu ve özel sektörün profesyonelleriyle paylaştı.

27-29 Nisan tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde 22’ncisi gerçekleşen ICCI 2016’da, “Verimliliğinizi Artırın” (Powerup your efficiency) mottosuyla yer alan Siemens, konferans bünyesinde düzenlenecek etkinliklerde enerji üretimi, iletimi ve dağıtımı çözümlerinin yanı sıra verimli enerji uygulamalarını ve enerji servis çözümlerini de tanıttı. Bu ürünler;

Sınıfının en verimli gaz türbini SGT5-8000H: Alman Endüstri İnovasyon Ödülü’ne sahip yeni nesil gaz türbini SGT5-8000H yüzde 61,5 verimlilik oranına ulaşıyor, yıllık karbondioksit emisyonlarını daha önceki teknolojilere göre yılda yaklaşık 43 bin ton azaltarak, sürdürülebilir güç tedariki ve iklim değişikliğine karşı korumaya katkıda bulunuyor.

Kojenerasyon ve trijenerasyonda yüksek verimlilik: Siemens’in 5 MW ile 65 MW arasında küçük ve orta ölçekli endüstriyel ve aeroderivative gaz türbinleri kombine çevrim santrallerinde yüksek verimlilikte enerji üretimi, kojenerasyon ve trijenerasyon tesislerinde elektrik, ısıtma ve soğutmada yüzde 90 üzerinde verimlilik sağlıyor.

Ödüllü buhar türbinleri: Siemens’in ICCI 2016’da sergilediği ödüllü buhar türbin portföyü yüksek verimliliği ile yatırımcısına kısa süreli geri dönüş sunuyor. Biokütle yakıtlı enerji santralleri, kombine çevrim santral uygulamaları ve kömür yakıtlı tesislerde de, tesislerin ihtiyacı olan buharı ve gerekli enerjiyi en verimli şekilde üretiyor.

Düşük rüzgar hızlarında bile yüksek enerji üretimi: 130 metrelik rotoruyla geniş bir süpürme alanı olan SWT-3.6-130, Direct Drive (Dişli Kutusuz) teknolojisiyle birlikte rüzgar hızının düşük olduğu zamanlarda bile yüzde 25 daha fazla enerji üretimi sağlıyor. Saha koşullarına bağlı olarak 135 metreye varan kule yükseklikleriyle sunulabilen türbin, düşük ve orta hızdaki rüzgâr bölgelerinde 3,6 MW seviyesinde enerji üretimi gerçekleştiriyor.

Enerji otomasyonu ve elektrifikasyonu
Türkiye’deki kurulu santrallerin %30’unda anahtar teslim Elektrik, Otomasyon ve DCS sözleşmelerine imza atan Siemens Türkiye Elektrik ve Otomasyon Sistemleri grubu ile de ICCI 2016’da yerini aldı.

Yüksek emre amadelik ve verimlilik için Siemens enerji üretimi servisleri
Enerji santrallerinin karlılığını artırmak için 7/24 uzaktan izleme ve destek, yerinde arıza tespit ve onarım, planlı bakım, modernizasyon, operasyon yönetimi, parça temini, yeniden tasarım ve yenileme hizmetleri sunan Siemens Enerji Üretimi Servisleri de ICCI 2016 ziyaretçileriyle buluştu.

Enerjinin akıllı yönetimi
Siemens, enerjinin uzun mesafelerde verimli iletimi, elektrik iletim şebekeleri arasında aktarım, mikro şebekeleri ana elektrik şebekesine bağlama gibi genişleyen bir çözüm yelpazesinin yanı sıra daha akıllı şebeke altyapıları için sunduğu kişiselleştirilmiş bir çözüm olan Dijital Şebeke Çözümüyle ICCI 2016’ya katıldı.

Enerji depolama sistemi SIESTORAGE
Enerji üretiminin yeterli olmadığı bölgelerde ya da elektrik fiyatlarının yüksek olduğu zamanlarda sürekli ve sürdürülebilir bir güç kaynağı sağlamaya olanak tanıyan sabit enerji depolama sistemi SIESTORAGE, Siemens’in ICCI 2016’da öne çıkan yenilikleri arasında yer aldı.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)