WWF-Türkiye Yeşil Ofis Buluşması

“Yeşil Ofis”lerin sayısı 75’e ulaştı.

WWF-Türkiye’nin Yeşil Ofis programına üye ofis sayısı 75’e ulaştı. Türkiye’deki yeşil ofis temsilcileri bugün bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı. 

Çalışmalarını yürütürken doğaya daha az zarar vermek isteyen ofislerin sayısı her geçen gün artıyor. 1999 yılında WWF-Finlandiya tarafından başlatılan ve 2011 yılında Türkiye’ye uyarlanan Yeşil Ofis programına tüm dünyada 600’den fazla ofis katılıyor. Türkiye’de ise bu sayı beş yıl içinde 75’e ulaştı. Aralarında birçok büyük şirketin de olduğu Türkiye’deki “Yeşil Ofis”ler program kapsamında bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı.

Bu yılki “Yeşil Ofis Buluşması”nda çalışmalarını aktaran şirketlerden Viko by Panasonic, programın önerilerini yerine getirerek ofisteki kağıt tüketimini kişi başına yüzde 11, elektrik tüketiminde yüzde 7 oranında azalttıklarını belirtti. Kişi başına düşen toner kartuşu kullanımında da yine yüzde 7 oranında azalma sağlandı. Bir başka Yeşil Ofis üyesi PepsiCo’da genel merkez çalışanlarının sahiplenmesi ve katkısı ile  yapılan çalışmaların sonucunda kişi başı enerji tüketiminde yüzde 7, su tüketiminde yüzde 9 tasarruf sağlandığını ve bunun yanı sıra Nisan 2016 sonuna kadar yaklaşık 3 ton yemekhane atığını sokak hayvanlarına ulaştırdığından bahsetti. Artemis Arıtım ise Yeşil Ofis programı ile şirket çalışanlarını motive ettiklerini ve birçok alanda tasarruf sağladıklarını ifade etti.

Yeşil Ofis programının önemli bir özelliği de ofis çalışanlarının çevre sorunlarını çözmek için hayata geçirdiği değişikler ile çevre konuları hakkında bilgi sahibi olmaları. Boyner Büyük Mağazacılık, pratikte hayata geçirdiği eylemlerin yanı sıra çalışan iletişimi bilgilenmesi için gerçekleştirdiği çalışmalardan da bahsetti. Yeşil Ofis programı sayesinde dünyada 95 binden fazla ofis çalışanına ulaşılıyor ve iklim değişikliğinden ekolojik ayak izine kadar birçok kavram hakkında bilgi veriliyor. 

Türkiye’deki şirketlerin Yeşil Ofis Programı’na gösterdiği ilginin kayda değer olduğunun altını çizen WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Yeşil Ofis programı bizim iklim değişikliği ile mücadele, yaşam tarzımızı değiştirme ve ekolojik ayak izimizi küçültme anlamında çok önemsediğimiz bir çalışma” dedi. Bütün Yeşil Ofis üyelerine yaptıkları tasarruflar ve ofislerde gerçekleştirdikleri iyileştirmeler için teşekkür eden Baştak, Yeşil Ofis ailesinin gün geçtikçe büyümesinin, iş dünyasının çevre sorunlarına kayıtsız kalmadığının bir göstergesi olduğunu söyledi. 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)