​Kapaklı Yolları ‘Yolbeton’ İle Yenileniyor

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, Betonsa markasıyla, son yıllarda giderek artan karayolları onarım masraflarına ve harcanan zamana etkili bir çözüm sunmak amacıyla hazırladığı ‘Yolbeton’ ürününü Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde uygulamaya koydu. 

Geleneksel beton yollara oranla maliyet ve zaman tasarrufu sağlayan Yolbeton ile Tekirdağ’ın yolları yenilenecek.

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa tarafından hayata geçirilen ve sektörde fark yaratan Yolbeton Projesi’nin Kapaklı’daki açılış töreni Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Albayrak’ın katılımıyla gerçekleşti. Akçansa’nın, Betonsa markasıyla geliştirdiği, uzun yıllara dayanan Ar-Ge çalışmalarının bir ürünü olan ‘Yolbeton’, karayollarının onarımında maliyet artışı ve zaman kaybına karşı etkili bir çözüm sunuyor.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptığı açılış konuşmasında güzel bir Tekirdağ gerçekleştirme hedefiyle hareket ettiklerini vurgulayarak: “Yapılan yol çalışmalarını yakından takip ediyorum. 1700 km köy ve belde yolumuz var. Tekirdağ’a yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bu yolumuz Karaağaç'a ve Tekirdağ'a hayırlı olsun, bundan sonra da hizmetlerimiz aralıksız ve hız kesmeden devam edecek.” şeklinde konuştu.

Tekirdağ Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün yaptığı konuşmada beton yol yapımında yüzde 100 yerli mal yapımına sahip olduklarını belirterek ekledi: “Silindirle sıkıştırılmış beton yollar, uzun ömürlü olması, nakliye masraflarının düşük olması ve alternatiflerine göre yüzde 49 daha ucuz olmasıyla nedeniyle avantaj sağlıyor. Üstelik yılın on iki ayında yapımı gerçekleşebiliyor”.

Türkiye Hazır Beton Birliği Yapı Malzemeleri Laboratuvar Müdürü Cenk Kılınç betonun avantajlarını anlattığı konuşmasında: “Beton yollar, asfalt yollara göre 2 kat daha avantajlı. Daha iyi performans sunan, uzun ömürlü beton yolların yapımı için ülkemiz oldukça elverişli.” dedi.

Akçansa Genel Müdür Yardımcısı Musa Keşaplı, Kapaklı’da düzenlenen açılış töreninde tüm Türkiye’yi Yolbeton ile çevrelemek istediklerini belirterek, “Asfalt ve geleneksel beton yollara oranla maliyet olarak daha ekonomik olmasının yanı sıra ayrıca dayanıklılık açısından çok daha güçlü olan Yolbeton, hızlı uygulama ve onarım gerektirmeyen yapısıyla iş gücü açısından da yaklaşık yüzde 50 tasarruf sağlıyor. Beton yollar Asfalt yollara göre daha dayanıklı, daha az sıklıkta bakım-onarım gerektiren, ana malzemesi ülkemizin kendi kaynaklarından sağlanan ve uygun maliyetlerle yapılabilen bir seçenek. Yolbeton ile Kapaklı’da gösterdiğimiz başarıyı Türkiye geneline yayarak daha fazla karayolunun Yolbeton’a dönüşmesini amaçlıyoruz.” dedi.

Keşaplı, Betonsa markasıyla geliştirdikleri Yolbeton ile düşük maliyetin yanı sıra, 40 yılı aşan kullanım ömrü, iş gücü kazancı ve yüksek sürüş güvenliği gibi avantajlar sunduklarını söyledi.

Dayanıklılık açısından geleneksel beton yollara göre çok daha güçlü olan Yolbeton’un gelecekte tüm Türkiye’de yaygınlaşması hedefleniyor.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)