Özdilek Center Leed Gold Sertifikası Aldı

AVM, otel ve iş merkezi gibi birçok farklı konsepti bünyesinde barındıran Özdilek Center, sürdürülebilirlik ilkesini tüm iş süreçlerine entegre ettiğini bir kez daha kanıtladı. Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından 7 farklı kategoride değerlendirilen Özdilek Center, LEED Gold Sertifikası alarak, sektördeki farkını ortaya koydu. 

Özdilek Center, tüm iş süreçlerine entegre ettiği sürdürülebilirlik çalışmalarıyla çevreye olan hassasiyetini bir kez daha gözler önüne serdi. Özdilek Center, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından 7 farklı kategoride gerçekleştirilmesi istenen standartları başarıyla tamamlayarak LEED Gold Sertifikası almaya hak kazandı. 

Günümüzde yapılan araştırmalar, dünyadaki enerji tüketiminin yaklaşık yüzde 40’ının, su tüketiminin ise yaklaşık yüzde 30’unun binalardan kaynaklandığı ortaya koyuyor. Bu nedenle tüm iş dünyası daha az kaynak tüketen, daha verimli, daha yaşanabilir çevre dostu binalar dizayn ederek sürdürülebilir bir dünyaya katkı sağlamak için çalışmalar yürütüyor.

“Son kullanıcıya daha temiz bir ortam bırakılması hedeflenmektedir”

Çevre dostu binaların sadece enerji ve su tasarrufu sağlamakla kalmayıp bina sakinlerinin sağlığına ve konforuna büyük önem verdiğini belirten Özdilek Center Müdürü Şadi Aşıroğlu, “Çevre dostu binalar tasarlanırken iç mekan hava kalitesi, doğal aydınlatma, atık yönetimi, sıcaklık ve nem kontrolü gibi insan sağlığını direkt etkileyen unsurlar göz önünde bulundurulmaktadır. Ayrıca bina inşaatlarında kullanılan yöntemlerle son kullanıcıya daha temiz bir ortam bırakılması hedeflenmektedir. Ve hatta Araştırmalara göre, çevre dostu binalarda çalışan veya yaşayanların diğer binalardakilere göre daha az hastalandıkları ve çalışma performanslarının daha yüksek olduğu görülmektedir” dedi.

Aşıroğlu: hayata geçirdiğimiz tüm projelerde kaliteden ödün vermedik 

LEED sertifikasının binaların kanun ve yönetmeliklerden daha öteye gidilerek tasarlanmasını sağladığının altını çizen Aşıroğlu, “Özdilek Center projesi Amerika Yeşil Bina Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen dünyada en yaygın kullanılan yeşil bina değerlendirme ve sertifikasyon sistemi olan LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) Çekirdek ve Kabuk (Core & Shell) derecelendirme sisteminde belirtilmiş çevre şartları ve performansı karşılamak üzere tasarlanmış ve inşa edilmiştir.Sürdürülebilir Arazi, Su Verimliliği, Enerji ve Atmosfer, Malzemeler ve Kaynaklar, İç Mekan Yaşam Kalitesi, İnovasyon ve Yerel Önem Sırası gibi 7 farklı kategoride gerçekleştirilmesi istenen standartları başarıyla tamamlayan Özdilek Center, değerlendirme süreci sonunda LEED Gold sertifikası almaya hak kazanmıştır. Biz Özdilek Center olarak kurumsal değerlerimizi belirlerken, firmamızı, sektörü ve kentimizi ileriye taşıyacak maddeler ortaya koyduk. Bu kapsamda bugüne kadar hayata geçirdiğimiz tüm projelerde kaliteden ödün vermedik ve tüm iş süreçlerimizi sürdürülebilirlik bakış açısıyla gerçekleştirdik. Bunun geri dönüşlerini aldığımız için çok mutluyuz”



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)