Interface Karo Halı Klasik Kumaşlardan İlham Alınan Yeni Koleksiyonunu Tanıttı

Karo halı pazar lideri Interface yeni koleksiyonu World Woven’ı Türkiye’de satışa sundu. 

Dünyaca ünlü tasarımcı David Oakey tarafından geliştirilen yeni koleksiyon kumaşlardan ilham alıyor.

Koleksiyon tamamen doğal olan unsurları hatırlatmasıyla beğeni topluyor. World Woven sayesinde ofis çalışanları kendilerin evlerindeki gibi rahat hissedecekler. 

Dünyada karo halının yaratıcısı ve pazar lideri Interface, dünyanın dört bir tarafındaki tekstil unsurlarından ilham alan yeni Skinny Planks koleksiyonu World Woven™’nı satışa sundu. Modern hayatın tüm koşuşturmasından uzaklaştırarak köklerimizle bağ kurmamızı sağlayan karo halı serisinde doğallık, el değmemişlik, tamamlanmamışlık, el işçiliği ve doğada bulunan kusurluluk özellikleri öne çıkıyor. 

Interface Baş Tasarımcısı çevrici ürün tasarımları ile dünya lideri olan David Oakey tarafından geliştirilen koleksiyon hepimizin geçmişinde yer alan tüvit ve örgü tekstillerin hatıralarını modern duyguları da işin içine katarak yeniden yorumladı.

David Oakey “El dokumasının en keyifli ve güzel yanı, sentetik ve tek düze makine ürünlerine kıyasla doğal olana çok daha yakın olması”. “Örneğin geleneksel İskoç tüvitinde tek bir yeşil göründüğü halde, doğada 10-15 farklı yeşil tonu görmek mümkün. Saori gibi diğer el dokuması kumaşlar da benzer şekilde doğadaki renk harmonisine sahip.

“Bu ürünler size özgür bir tasarım seçeneği sunuyorlar – sade nötr bir fon, ya da birden çok kumaş kompozisyonu ile tıpkı doğada olduğu gibi çeşitlilik ve hareket yaratabiliyor” diye devam ediyor Oakey. “World Woven™ dokusu ve tasarımı ile dış mekana öykünen soğuk estetiğin aksine tasarımcıları ev rahatlığı duygusuyla etkileyici olan renk ve desenleri ile baştan çıkaracak.”   
Interface Konsept Tasarım Takım Lideri Helmich Jousma, ise World Woven™ kolleksiyonu Avrupa’da ofis ve kamu alanlarında görmeye başladığımız ve hızla yaygınlaşan “iş yerinde ev konforu” trendinin bir yansıması. Bu seri bu anlayış ve yaklaşım ile geliştirildi. Günümüzde ofis tasarımlarında konfor kesinlikle giderek daha önemli bir yer tutuyor.” diyor ve ekliyor “Bu hareketlilik açık bir şekilde sergiliyor ki geleceğin ofisleri çalışanların kendilerini iyi hissetmek istedikleri mekanlar olacak. World Woven™ serisi bu değişikliğe öncülük edecek.”
World Woven ile ilgli detaylı bilgi: 

World Woven™  serisi her biri 8 renk seçeneği sunan 3 karo serisinden ve 25cm*100cm’lik altılı skinny planks’ten oluşuyor. 50*50cm boyutlarındaki Collings Cottage, Mod Café ve Scottish Sett, kendi başına kilim gibi kullanılabileceği gibi, belirli bölgeleri vurgulamak için skinny planksler ile beraber kullanılabilirler. 

Küçük ölçekli alanlarda ve yine doğal renk paletlerine sahip olmasına karşın WW890, serinin geri kalanına göre daha güçlü bir dokuya sahiptir.  Aynı ipliğin daha sık örülmesi ve daha yumuşak geçişlerle kullanılması sebebiyle WW880 kadifemsi dokusuyla ortaya çıkar.

WW870 Buklelerden ve örme dokumalardan ilham alır. Kontrast özelliği diğerlerine gore düşük kalırken daha pürüzlü bir yüzey etkisi oluşturur. Daha sade ancak şık bi görüntü için sadeleştirilmiş WW860 tercih edilebilir. 

WW895 diğer serilere gore dokuması daha kısa kesilmiş ve yumuşak dokulu özelliğe sahiptir. WW865 Bir dokuma tezgahındaki iplik yumağı gibi düz ve çizgisel özelliktedir.

Collins Cottage ve Scottish Sett serilerinde ise ekoseli - kazayağı ve balıksırtı desenler yeniden hayat bulurken, Mod Café serisi 1950’lerin eğlenceli ve iyimser bakış açısını yeniden canlandırıyor.
Interface’in yeni koleksiyonu da diğer tüm kolleksiyonları gibi gibi çevre ve sürdürülebilirliğin bir parçası olarak Mission Zero®  ilkesi ile uyum içindedir.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)