Ertürk Tekstil Showroom: Kotun Özgür Ruhunun Temsilcisi

Y. Mimar H. Basri Hamulu’nun kurucusu olduğu Pimodek Mimari Tasarım – Uygulama imzası taşıyan ve Ertürk Tekstil’in İstanbul Merter’deki kot kumaşı satış mağazası olarak düzenlenen mekan; yüksek raflarda tamburlara sarılı kumaş sunumu yerine, “ürün istifi”nden öte post endüstriyel kültür alanı havasına sahip, rulolar halinde bulunan kumaşların doğal hallerinde sergilenmesi fikrinden hareket edilerek tasarlanmış. 

Kot kumaşının temsilcisi olduğu modernizm, sanayileşme, özgürlük ve doğallık gibi kavramları karşılayan metal, cam, ahşap ve taş malzemeler tercih edilerek hem kavramsal hem de görsel zenginlik yaratılmış, konseptin çıkış noktası oluşturulmuş.

Minimal bir sanayi müzesi etkisinde son derece çarpıcı bir şekilde ziyaretçilerini karşılayan mağazada uygulanan aydınlatma efektleri, tasarımın ana öğelerinin destekleyicisi konumunda. Tavanda koyu renkler tercih edilerek ürün odaklı aydınlatma sağlanmış ve ürün standları dışında kalan bölgelerde kullanılan yumuşak ışıklar sergileme ünitelerinin etkinliğini arttırmaya yönelik bir tavır ortaya koymuş.

Diğer iç mimari elemanlarda malzemenin zenginliğiyle yarışmayan, aksine ona eşlik eden düz renklerin tercihi gibi çözümlerle mekan ve kumaş ilişkisi başarılı bir şekilde yansıtılmış. Diğer alanlarda cam bölücüler, doğal taş kaplamalı yüzeyler, demirlerin arasından gözüken yapay etkili çiçekler ve atmosferle uyumlu mobilyalar konseptle ilişkilendirilerek mağazadaki etki güçlendirilmiş.

KÜNYE
Mimari Tasarım : Pimodek Mimari Tasarım Uygulama 
Tasarım Ekibi : Hasan Basri Hamulu, Ömer Hamulu, Erdem Hamulu, Emel Sönmezay
İşveren : Ertürk Tekstil
Toplam İnşaat Alanı : 650 m²
Proje Yeri : Istanbul / Turkey
Proje Türü : Ticari 
Fotoğraflar : Cemal Emden
 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)