​Libart İle Yenilikçi ve Fonksiyonel Teleskobik Hareketli Yapılar​

Libart, dünyanın her yerinden fark yaratmak isteyen mimarlar ve profesyoneller için hareketli mimari sistemler tasarlıyor ve üretiyor. Çözümleri, tüm dünyada; restoran, kafe, otel, ticari tesisler, konutlar ve endüstriyel tesislerde tercih edilmekte.

Libart’ın Ar-Ge, tasarım, mühendislik ve üretim faaliyetleri ardında müşterileri için yapılara ve hayata değer katan, her türlü hava şartlarına uygun, esnek yaşam ve çalışma alanları sağlama vaadi bulunmakta.

1992 yılında Türkiye’de kurulan Libart, 3 kıtadaki üretim merkezleri, 25’den fazla ülkede bulunan bayileri ile 20 yılı aşkın bir süredir yapı sektörü için kullanışlı çözümler sunuyor.

Libart hem yenilikçi hem de kullanışlı haraketli mimari sistemler üretmeye devam etmekte. Libart’ın 2016 yılında ki en dikkat çekici yeniliği tamamen güneş enerjisi ile çalışan motor sistemleri oldu. Uzun yıllar elde ettiği deneyim ile ısı cam konusunda uzmanlaşan Libart, güneş enerjisi ile çalışabilen motorları sayesinde kulanım faydalarının yanı sıra enerji tasarrufu konusunda da faydalar sağlamaktadır. Çevreye duyarlı ve enerji tasarrufu sağlayan ürünleri ile Libart hizmet verdiği sektörlerde konusunda lider bir firmadır.
 
Libart butik bünyesinde bulunan mimar ve mühendis kadrosu ile standart ürünlerinin yanı sıra işletmelere ve sistemlerin uygulandığı mekânlara değer katan butik çözümler sunmaktadır. 

Libart’ın Restoran ve Kafe çözümleri

Dışarısının çok soğuk ya da yağmurlu olduğu günlerde ne kadar gelir kaybettiğinizi hiç düşündünüz mü? Bu gelir kaybını önlemek için sahip olduğunuz açık alanı yıl boyu, kalıcı olarak tamamen kapatmayı düşünebilirsiniz, ancak hangi müşteriniz güzel bir yaz gününde kapalı alanda oturmak ister ki? Libart’ın kafe veya restoranınızın özelliklerine ve ihtiyaçlarına uygun olarak ürettiği hareketli mimari sistemleri, işletme müşterilerinin mekânın her noktasında 4 mevsim açık hava ferahlığını yaşamalarını sağlar.

Dikey hareketli cam sistemleri “Panora” 2013 yılında otomatik dikey hareketli cam sistemleri tasarlamaya başlayan Libart. Giyotin cam sistemlerinde öncü bir marka olmuştur. İlerleyen yıllarda ürün geliştirme çalışmaları ile patentli hareket mekanizması yanı sıra ısı cam özelikleri ile Panora-View (otomatik giyotin) sistemler dünya standartlarında aranan ve özelikle restoran ve kafelerde cephe çözümlerinde tercih edilen bir sistem olmuştur. 

Libart, güneş enerjisi ile çalışabilen motorları sayesinde kullanım faydalarının yanı sıra enerji tasarrufu konusunda da faydalar sağlamaktadır.

2016 yılına gelindiğinde Panora serisi başarılı macerasına devam etmiş ve Panora ailesine yeni bir ürün olan Panora-Kinetik katılmıştır. Panora-Kinetik, kinetik enerji ile çalışan yarı otomatik dikey hareketli cam ve küpeşte sistemidir. Cam cama sistemlerin yerini alan Panora-Kinetik kafeler ve özelikle rüzgar konusunda sorun yaşanan dış alanlar için tercih edilen bir çözüm olmuştur. 

Libart’ın Alışveriş Merkezi Çözümleri

2013 yılının sonuna gelindiğinde Libart, Kavuklar İnşaat’ın İzmir’de bulunan Point Bornova projesi üstünde çalışmaya başladı. Point Bornova projesinin tasarım aşamasında farklı sistemler tasarlayan Libart, projenin gereksinimlerini karşılamak ve hareketli çatı pazarında ki gelişimleri öngörmesinden dolayı yeni ray sistemini geliştirdi. Libart’ın yeni jenerasyon ray sistemi sayesinde hareketli skylight sistemler çatı alanlarında artık ray hatlarına ihtiyaç duymuyorlar, raylar yere paralel şekilde duvar veya taşıyıcı kolonların cephelerine monte edilmeye başlandı, bu patentli tasarımın öncülüğünde Point Bornova projesi 2015 yılında tamamlandı. 

Point Bornova projesinin en büyük özeliği hareketli ısı camlı sistemleri sayesinde kötü hava koşularında üstü cam kapalı bir yapı halini alabiliyor. Üstü kapalı olduğunda dahi ziyaretçiler doğal ışıktan yararlanabilmekte. Doğal ışığın efektif kullanılması sayesinde alışveriş merkezinin uzun vadede enerji tasarrufunun da önü açılmış oldu. 

2015 yılında Point Bornova projesi alışveriş merkezi tasarımı konusunda büyük bir değişim sağladı bu değişimi Ankara’da Metro Mall, Bursa da Endulus Park, İstanbulda Emar Square ve Water Garden projeleri takip etti. Alışveriş merkezleri insanlara daha özgür alanlar yaratmak ve kendi bölgelerinde diğer alışveriş merkezlerine nazaran tercih edilen yerler olabilmek için Libart ürünlerini tercih etti.

Libart’ın Endüstriyel Çözümleri

1992 yılından beri faaliyet içinde olan Libart yaşantısı boyunca dönem dönem endüstriyel tesislere de çözümler üretti. Libart’ın sistemlerinin farklı butik çözümlere adapte olabilmesi sayesinde General Elektrik, Boeing, NASA, Mercedes vb. dünya devlerinin tesislerinde Libart sistemleri tercih edildi. Mercedes hareketli çatı sistemini tercih ederken, General Elektrik, Boeing ve NASA temiz oda sistemlerini tercih etti.   

Libart İle Konut Çözümleri 

Libart’ın endüstriyel ve ticari çözümlerinin yanı sıra, Libart sistemleri konut projelerinde de tercih edilmekte. Özellikle Panora-Kinetic sistemler bina cephelerinde tasarımlara dahil olmaya başlayan bir ürün oldu. 

Libart hareketli mimari sistemler ısı cam özelikleri ile konutlar için eşsiz çözümler sunabilmekte; 4 mevsim kullanılabilen hareketli sistemli havuz, dikey hareketli kapı sistemleri, dayalı hareketli teras sistemleri ya da çatıdan hareket eden skylight sistemleri Libart’ın konutlarda uygulanan bazı çözümleri.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)