AGT, İhracatta Sektöre Yön Veriyor

Ulusal ve uluslararası alanda mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörlerinde; MDF, MDF – Lam, panel, profil, parke ve kapı üreten AGT; ihracatta da kendi sektöründe fark yaratıyor. Ülkemizdeki yerli mobilya üretimi ve tasarımının yanı sıra yurtdışında aktif pazarlama çalışmaları da yürüten AGT, geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği 500 milyon TL’lik cirosunun %40’ını ihracattan elde ederek sektör liderliğini koruyor.

32 yıl önce Antalya’da kurulan ve bugün 5 kıtada 60’tan fazla ülkede faaliyet gösteren AGT, Ülkemizdeki yerli mobilya üretimi ve tasarımına destek vermek için yurtdışında faaliyetlerine hız kattı yürütüyor. 2016 yılında ihracatta aktif pazarlama çalışmalarına devam eden AGT, Dubai, İran, İstanbul showroom ve ofislerinin açılması; Amerika, İngiltere, Kanada başta olmak üzere yaklaşık 30’a yakın ülkede aktif fuar katılımları ve pazarlama faaliyetleri ile sektörde öncü olmanın haklı gururunu yaşıyor. Yer aldığı ülkelerde sektöre yönelik hizmet içi eğitim çalışmaları da gerçekleştiren AGT; farklı ülkelerde marangozlara yönelik eğitimlere de hızla devam ediyor.

AGT Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Grup Başkanı ihracatla ilgili yaptığı açıklamada; “Bugün dünyanın dört bir yanına ihraç ettiğimiz ürünlerle hem ülkemizin, hem de markamızın sektördeki iddiasını ortaya koyuyoruz. Sadece nicelik olarak öne çıkmak değil, niteliği nicelikle birleştirmek, marka bilinilirliğimizi arttırmak bizler için çok önemli. O nedenle uzun yıllardır pazarlama faaliyetlerimize devam ettiğimiz birçok ülkede AGT jenerik marka olarak biliniyor. AGT olarak, Türkiye mobilya sektörünün markalaşması konusunda yurtdışında önemli çalışmalar yürüterek bayrağımızı dalgalandırıyoruz. Geçtiğimiz yılı hedeflerimizin üzerinde ihracat rakamları ile tamamladık. 2016 yılında ise bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz ihracatla Türkiye mobilya sektörünün markalaşması konusunda önemli çalışmalar yürütmekteyiz” diye konuştu.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)