Schneider Electric, İklim Değişikliği Programı İçin Dünya Lideri Şirketler Arasında Gösterildi

Sürdürülebilir ekonomileri destekleyen bir sivil toplum kuruluşu olan CDP'nin iklim değişikliği programında yer alan Schneider Electric, İklim A Listesine kabul edildi. Schneider Electric, kendi sektöründe 6 yıl üst üste A sınıf olarak kabul edilen tek şirket.

Bu gelişme aynı zamanda, Schneider Electric’in sürdürülebilirlik için her seviyede yenilikçiliği artırma stratejisinin onay gördüğü anlamına geliyor.

Enerji yönetimi ve otomasyonda dünya çapında uzman Schneider Electric, sürdürülebilir ekonomileri destekleyen kar amacı gütmeyen uluslararası bir kuruluş olan CDP tarafından düzenlenen İklim A Listesi'nde yer aldı. Emisyonları azaltmaya yönelik eylemleri ve sürdürülebilirliğe bağlılığı ile listeye girmeye hak kazanan Schneider Electric, kendi sektöründe altı sene üst üste A sınıfı olarak değerlendirilen tek şirket.

Sürdürülebilir büyüme için iklim hareketi 

Schneider Electric Başkanı ve CEO'su Jean-Pascal Tricoire konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Bu sene yine CDP'nin son derece önemli "İklim A listesine" giren şirketlerden biri olduğumuz için gurur duyuyoruz. Schneider Electric, kendi sektöründe 6 yıl üst üste A sınıfı olarak değerlendirilen tek şirket. Bu bizim, sürdürülebilirlik için her seviyede yenilikçiliği güçlendirme stratejimizin onaylandığının göstergesidir. Sürdürülebilirlik ve ticari performans arasında somut bir bağ var. Gezegenimizin karbon ayak iziyle, insanların inkâr edilemez kaliteli enerjiye ulaşma hakları arasında bir denge kurmak olarak tanımlayabileceğimiz enerji paradoksuna odaklanan yenilikçi çözümler üretmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

Schneider Electric’in sürdürülebilirlik çalışmaları için de bir temel olarak kullandığı “Her Seviyede İnovasyon” platformu, şehirleri yeniden şekillendirmek, endüstrileri dönüştürmek ve bağlı ürünler uygulamalar, analitikler ve hizmetler aracılığıyla yaşamı zenginleştirmek amacıyla Nesnelerin İnternetinin gücünden ve vaadinden faydalanıyor. 

Schneider Electric, düşük karbonlu bir ekonomiye geçişe liderlik ediyor

İklim A Listesi CDP’nin “Başlayan blokların dışında: Kurumsal iklim hareketinde ilerlemeyi izleme” raporunda yayınlanırken, kurumsal iklim hareketi için bir temel oluşturan rapor, global kurumların düşük karbonlu bir ekonomiye geçmeye başladığını ve bu şirketlerden bazılarının fırsatları finansal değerlere dönüştürmeye başladığını ortaya koyuyor. Varlıkları 100 trilyon$ değerindeki 827 yatırımcının isteği üzerine oluşturulan listede, 193 “A Listesi” şirket yer alıyor. Yıllık iklim raporlarını bağımsız bir değerlendirme için CDP'ye gönderen şirketlerden sadece %9'u İklim A Listesinde kendine yer bulabiliyor. Bu listede yer alan şirketler, 2015 CDP rapor yılı içinde iklim değişikliğiyle mücadeleye yönelik çalışma ve eylemlerde lider olarak tanımlanırken, emisyonlarını Paris Anlaşması'nın hedeflerine paralel olarak azaltmaya devam edenler, 2017 yılı raporu için özel olarak takip edilecek.

CDP’nin CEO'su Paul Simpson ise açıkladıkları rapor ile ilgili olarak “Düşük karbonlu geleceğimize yönelik yürüyüşümüze liderlik eden 193 A Listesi şirketi tebrik ediyoruz. Global ekonominin bu yeni iklim hedefine ulaşmasını sağlamada şirketler anahtar oyuncular ve bu grubun liderliği diğerlerine, cesur olmaları ve onları bekleyen fırsatlardan yararlanmaları için yürümeleri gereken yolu gösterecek”. şeklinde konuştu.

Schneider Electric, CDP İklim A-Listesi'nin yanı sıra Dow Jones SürdürülebilirlikTM Dünya ve Avrupa Endeksleri ve Dünyanın En Etik Şirketleri© gibi çeşitli önemli sürdürülebilirlik endekslerinde de yer alıyor. Alınan bu sonuçlar, Schneider Electric’in 2005 yılından beri yürüttüğü çabaların, şirketin kendi sürdürülebilir gelişim puan karnesi olan Gezegen ve Toplum Barometresi ile ölçmesinin önemini ve Schneider Electric’in konuya olan bağlılığını ortaya koyuyor. Ayrıca 2015 yılı Kasım ayında, önümüzdeki 15 yıl içerisinde şirketi ve eko sistemini nötr hale getirmek için ürünlerinin ve çözümlerinin yanı sıra AR&GE ve tedarik zincirini de içeren bir kapsamda Schneider Electric, Paris İklim Değişimi Konferansı'nın bir parçası olarak 10 yeni taahhüt altına girdi (COP21). 

İklim A Listesi ile birlikte CDP iklim değişikliği programında yer alan tüm şirketlerin iklim puanlarına CDP’nin web sitesinden ulaşabilirsiniz.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)