Midenize Giden Yolun En Fonksiyonel Hali

Mutfak, gün boyunca en fazla zaman geçirdiğimiz mekânlar arasında yer alıyor. Özellikle, zaman kavramının insan hayatında gittikçe daha fazla önem kazanması ile mutfağın işlevselliğinin önemi daha da artıyor. Bu nedenle günümüzde mutfaklar, ailelerin hem içinde keyifle vakit geçirdiği hem de zaman, emek ve çaba ile kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayan, düzenli, ergonomik ve işlevsel mekânlar olarak tasarlanıyor. 

08 Kasım 2016, İstanbul. İdeal bir mutfağın; fonksiyonel, yeterli depolama alanına sahip olacak şekilde, ayrıca kendisine yüklenilen ihtiyaçları karşılamaya, hazırlamaya ve sunmaya elverişli olması gerektiğini belirten AA Design Kurucusu İç mimar Aytaç Akyüz; “Konutlarda "ıslak mekânlar" diye adlandırılan mutfak ve banyo üniteleri, gerek konut yapımında gerekse konutun iç düzenlemesinde büyük önem taşıyan mekânlardır. Tasarım sürecinde ıslak mekânların planlamasının bilinçli yapılması çok önemlidir. Tasarımda dikkat edilecek en önemli ölçüt bu birimlerin değişen yaşam koşulları, teknoloji, buna bağlı olarak artan ekipman ihtiyaçlarına cevap verebilecek özelliklerde olmalarıdır” dedi.

Doğal aydınlatmanın mutfaklar için çok önemli olduğunu söyleyen Akyüz; “ Genel bir yapay aydınlatma sağlandıktan sonra tezgâh üstü ve eviye bölümlerinin de dolap altı aydınlatmalar ile takviye edilmesi gerekir. Bunu yapı marketlerde bulunan basit Led Lambalar ile zevkinize göre kendinizde sonradan monte ederek uygulayabilirsiniz. Eğer cam kapaklı dolaplar var ise bunların dolap içi aydınlatmalar ile birlikte tasarlanması da hem işlevsel hem estetik bir çözüm getirir” diye konuştu.

Mutfağın en önemli unsurlarından birinin de kullanışlı dolaplar olduğunun altını çizen Akyüz; “Mutfaklar yeterli depolama alanına sahip olmalıdır. Kullandığımız dolaplara ve çekmecelere ek aksesuarlar eklenerek depolama kapasitesini arttırabilir, daha kullanışlı dolaplara sahip olabilirsiniz. Özellikle dolap içlerinizi sürgülü tercih ederseniz, hem kullanım açısından hem de temizlik açısından çok daha rahat edersiniz. Bunların yanı sıra çeşitli çelik tel elemanlar veya raflar ile farklı düzenleyiciler oluşturabilirsiniz. Özellikle dolap kapaklarına eklenen aksesuarları, sonradan kendi ihtiyaçlarınıza göre ekleyebilirsiniz” dedi.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)