​Doğru Isı Yalıtımı Sağlıklı Nesiller Demektir

Isı yalıtım sistemlerinin uzman markası Baumit Ürün Müdürü Hasan İnan Yeter, soğuk ve yağışlı havalarla beraber yaşam alanlarında ihtiyaç duyulan ısı ve daha az doğal havalandırma nedeni ile yaşanabilecek durumlar karşısında uyarılarda bulunuyor. 

Gün geçtikçe binalarımız, modern teknoloji ile üretilen ürünler ile daha güvenilir ve akıllı hale geliyor. Yapılarımız sağlamlaşırken yapı kabuğundaki sızdırmazlık seviyeleri de yükseliyor.Yapıda detayların çözümü ve ürün kalitesin artması ile ortaya çıkan bu sonuç, beraberinde bazı riskleri de beraberinde getiriyor.

Yapı kabuğunun sızdırmazlığı geçmişe göre oldukça arttığı için özellikle kış aylarında ortamdaki su buharının yapı kabuğundan tahliyesi oldukça önem kazanıyor.  Geçmişte örneğin pencere doğrama ve duvar birleşimlerinde boşluklar kalabildiği için ortamdaki nemin bu hava kanallarından tahliyesi daha kolaydı. Günümüzde yapı kabuğundaki boşluklar büyük ölçüde sızdırmaz olarak yalıtıldığı için ortamdaki su buharının duvar ve ısı yalıtım sistemlerinden tahliyesi daha da önem kazanıyor.

Sıcaklık artıkça havanın taşıyabileceği maksimum su buharı miktarı da artıyor. Kış aylarında soğuyan hava koşulları nedeni ile yaşam alanlarında ihtiyaç duyulan ısı ve daha az doğal havalandırma ortam nemini ciddi oranda artırıyor. Kış aylarında düşük atmosfer basıncı ve sıcaklık nedeni ile ısıtılan yaşam alanlarındaki nem ve yüksek sıcaklık, basınç etkisi ile iç mekandan dış ortama doğru akış eğiliminde oluyor. Bu hava akımı özellikle yalıtımsız binalarda taşınan ısı ve yoğuşmanın sebep olduğu küf oluşumu ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Doğru yalıtım sağlıklı nesiller demektir. Geleceğimiz olan çocuklarımızda kış aylarında sıklıkla yaşadığımız üst solunum yolu enfeksiyonları ile alerjik reaksiyonların doğru yalıtım sistemleri ile engellenebileceğini biliyoruz. Baumit olarak yaşam alanlarınızı ideal sıcaklık olan +20-22 ºC’de ve %30-%60 bağıl nemde tutmanızı öneriyoruz.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)