​Su Üstünde Hayal Gibi Bir Yaşam; Yüzen Evler…​

Arada sırada manzaranızı değiştirmek hoşunuza mı gidiyor? Bir yere ev demek istiyor; ancak herhangi bir lokasyona da bağlı kalmak istemiyor musunuz? Öyleyse yüzen bir ev sizin için güzel tercih olabilir. Bu sayımızda ‘Sıra Dışı Yaşam Alanları’ bölümümüzün konuk projeleri hergün maviliğe uyanabileceğiniz yüzen evler; Waterlovt Houseboat ve Floatwing…

Kökleri Hollanda’ya uzanan bir teknesever olan Berend Lens van Rijn kurduğu ünlü tekne üreticisi Belevari Marines tarafından tasarlanan ve kişileştirilebilir dört farklı model ile satışa sunulan bu yüzen evler, karada sahip olduğunuz hemen hemen tüm donanıma sahip…

Kişileştirilebilir dört farklı model ile satışa sunulan bu yüzen evler, karada sahip olduğunuz hemen hemen tüm donanıma sahip...

Girişimci, pahalı kiralardan kurtulmak isteyenlere lüks yüzen evler sunarak, teknelere olan ilgisini konut piyasasında kendine özgü bu niş pazar ile birleştirmiş. Hollanda’da o kadar da sıra dışı olmayan yüzen evler, fikir olarak Abi Dabi’nin açık denizlerinde kendine rahatça yer bulmuş.

Yüzen evlerde hayat, ciddi bir bakım ve minimalist yaşam şartını zorunlu kıldığından zorlu bir deneyim olabilecek olsa da, Rijn uzun vadede bunun bir avantaj olduğunu savunuyor.
Waterlovt Houseboat’un en önemli özelliği, her modelinde bulunan off-grid sistemleri;

GÜNEŞ SİSTEMİ VE YEDEK GÜÇ
Waterlovt çeşitli güneş enerjisi sistemleri ile donatılabiliyor. Gündüz vakti şehir şebekelerinden bağımsız çalışan bir güç kaynağı da alabiliyor ve 24 saat boyunca kendine yeten tamamen bağımsız bir sistem haline de gelebiliyor (batarya paketleri ve beklemede kalan sessiz bir jeneratör ile). Yeni eviniz standart olarak şebekeye bağlı hibrid bir sistem olarak size veriliyor.

TEMİZ SU VE İÇME SUYU
Deniz suyunun desalinasyonu için yüksek kalite bir cihaz takılabiliyor. Eğer kıyıda su temini mevcut ise hibrid bir sürüm de tercih edebiliyorsunuz.

ATIK YÖNETİMİ
Yüzen evlere, bütün atık suyu ekolojik yöntemlerle arıtan bir atık yönetim ünitesi takılabilmekte. Üniteden çıkan su açık denize ya da toplama hizmeti yapan bir firma tarafından alınabilecek nitelikte.

EV OTOMASYONU
Waterlovt klima ve ışık kontrolü ile güç kaynağı monitörü dâhil olmak üzere çok yönlü bir ev otomasyonu sistemine sahip. Ayrıca çok sayıda ileri düzey fonksiyonlar isteğe göre eklenebilmekte.

EĞLENCE
Waterlovt ev sinema sistemi, her odaya uydu televizyonu, internet müzik servisleriyle uyumlu ses sistemleri vs. gibi en yüksek kalitede eğlence sistemleri ile donatılabilmekte.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)