​Mistral İzmir​: Betonarme ve Çeliğin Aynı Anda Kullanıldığı Kompozit Bir Yapı

Çift cephe olarak tasarlanan ofis binasındaki dönme efekti; aynı zamanda akustik bir engel olarak düşünülen şeffaf cepheyle, konuttaki ise güneşin en dik olduğu zamanlarda bile konutların gölgede kalmasına neden olan teraslarla sağlamış. 

Mimarisi, teknolojik alt yapısı, yeşil bina konsepti ile Türkiye’nin örnek projelerinden biri olan Mistral İzmir’in mimari tasarımı DNA Mimarlık’a ait. LEED Sertifikası’na uygun olarak tasarlanıp inşa edilen proje; İzmir körfezine hakim noktadaki konumu ve ikonik formu ile İzmir’de eksik olan, büyük çaplı şirketlerin ihtiyaçlarına cevap verebilecek ofis yapılarına ve rezidanslara sahip. 

Betonarme ve çeliğin aynı anda kullanıldığı kompozit bir yapı olma özelliği taşıyan Mistral İzmir projesinde, temelden dış cepheye kadar, kullanılan her malzeme titizlikle seçilmiş. Çelik kompozit bina olması yatırım maliyetlerini artırmasına rağmen, hem daha dayanıklı hem de daha ikonik bir bina ortaya çıkarmış; ofis ve konut binalarında yaratılan dönme efekti de Mistral İzmir’e estetik bir görünüm kazandırmış. Çift cephe olarak tasarlanan ofis binasındaki dönme efekti; aynı zamanda akustik bir engel olarak düşünülen şeffaf cepheyle, güneşin en dik olduğu zamanlarda bile konutların gölgede kalmasına neden olan teraslarla sağlamış. 

Yeni nesil duvar bloğu PONCEBLOC ürünleri kullanılmıştır.

Proje Yeri: Bayraklı, İzmir
İşveren: Mistral Yapı Gayrimenkul
Mimari Proje: DNA Mimarlık

Projede ofis ile konut binalarını birbirine bağlayan podyum ise çarşı ve SPA olarak tasarlanmış. Yaklaşık 2 bin metrekarelik SPA alanında ev sahiplerinin yararlanacağı fitness salonu, sauna ve buhar odaları, havuz, güneşlenme terasları, masaj odaları bulunuyor. Yeşil bina olarak projelendirilen Mistral İzmir’in konut ve ofis kuleleri arasında kalan bu podyumun üzerine ise yeşil bir çatı oluşturulmuş, oluşturulan bu çatıda oyun alanı, peyzaj, havuz ve teras konumlandırılmış. Projenin peyzajında, arsanın sınırında bulunan dere de dikkate alınarak, dere çevresine çocuk oyun alanları, koşu parkurları, bisiklet yolları, yeşil alanlar, dinlenme bölümleri oluşturulmuş. 

İzmir’in yeni kent merkezi Bayraklı’da Manas Bulvarı ile Ankara Caddesi’nin kesiştiği noktada yer alan Mistral İzmir’in çift cepheli ofis binası, İzmir Körfezi’nin güzelliğini doyasıya yaşatacak geniş teraslı konutları ve sokak konseptli çarşısıyla İzmir’in ilk çift cephe uygulamalı ofis binası olma özelliği taşıyor. 



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)