EkoYapı Dergisi - Ekolojik Yapılar ve Yerleşim Dergisi

Patio House​ ​Mekanda Süreklilik Turuncu Kuvars İle Sağlanmış​

Tavanlarda uygulanan turuncu çizgili ışık vurgusunun; verandadaki turuncu kuvars döşemelerde ve mutfak tezgahı arasındaki turuncu kuvars kaplamalarda devam ettirilmesi ile mekansal süreklilik sağlanmış.

Toronto, Ontario’daki Nortown bölgesinde bulunan Patio House; sakinlerinin ihtiyaçları, sitenin durumu ve çevresel kaygılar gibi üç önemli konu dikkate alınarak tasarlanmış. Atelier RZLBD tarafından minimalist bir yaklaşımla tasarlanan bu iki katlı ahşap yapının beyaz tuğla cephesi bir yandan yapının batı güneşine maruz kalmasını kontrol altına alırken bir yandan da bulunduğu caddeye prezentabl bir cephe sunuyor. 

Mimarın özellikle cephe tasarımındaki stratejisi beyaz tuğla cepheye dinamik bir dizi doğrusal pencereler eklemek ve monolitik geometride bir kutu çıkararak bir veranda oluşturmak olmuş. İç mekan tasarımında da minimalist yaklaşımın devam ettiği binanın havadar ve gün boyu ışık alan zemin katı dört ayrı yaşam alanından oluşuyor. Oturma odası ve mutfak gibi zamanın çoğunun geçirildiği bu alanlarda uygulanan “boşluk doluluk” dengesi ile yaşayan bir tarz sunulmuş. 

Tavanlarda uygulanan turuncu çizgili ışık vurgusunun; verandadaki turuncu kuvars döşemelerde ve mutfak tezgahı arasındaki turuncu kuvars kaplamalarda devam ettirilmesi ile de mekansal süreklilik sağlanmış. 


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)