İskandinav Ruhunun Tasarımda Görünürlüğü: Duravit Luv Banyo Serisi

Cecilia Manz “Duravit için yaptığım tasarımı çizerken, en başından beri zihnimdeki görüntü sade bir masanın üzerinde duran suyla dolu bir kaptı” der. Bu görüntü, Duravit’in büyük odalar veya misafir banyoları için yepyeni tasarım olanakları sunan Luv banyo serisine ilham vermiştir.

Luv’un sıradışı tasarımı İskandinav sadeliğini ve zamansız şıklığını bir araya getirmektedir. Zarif biçimler keskin bir geometriyi izlemektedir. Malzemelerin ve renklerin seçimi Cecilia Manz’ın incelikli görünümü karşısında zarif sezgilerinin bir göstergesidir. Manz’ın yumuşak gölgeli mat lake ve sır rengi seçimi Duravit için oldukça geliştirilmiş olmakla birlikte Luv’un canlı karakterini vurgulamaktadır.


DuraCeram® malzemeden şık çizgilere sahip, geniş iç havzalı ve belirgin kenarlarla yapılmış tezgah üstü oval lavaboların üç farklı boyutu bulunmaktadır. Batarya deliği platformu eklenen çeşitlerde armatür ortada olacak şekilde geriye monte edilir ve küçük el durulama lavabosunda sağ veya sol tarafa takılır. İsteğe bağlı olarak sırlanan dış yüzeyin saten mat Beyaz, Gri ve Kum renkleri mevcuttur. Bu şekilde, parlak beyaz sırlı iç havza özel bir görünüme ve hisse sahip eşsiz parçalar meydana getirir. Seramik gider kapakları ahenkli görünümü tamamlamaktadır.

Lavabonun konulduğu mobilya zarif eğimli, yükseliği ayarlanabilir ayaklara sahip bir konsol masasından oluşmaktadır. Cecilia Manz bu eşsiz tasarım dilini kullanarak masa ve su kabı imgesini gerçeğe dönüştürmektedir. Üç farklı boyutu bulunmaktadır: ikili lavabolar için 1988 mm, tekli lavabolar için 1388 mm ve misafir banyoları için 688 mm. Saten mat ile lakelenmiş ve beyaz, Nordik beyaz, boz kahverengi, taş grisi, açık mavi, gece mavisi renkleri bulunan konsol masalar mekan hissini önemli derecede artırmaktadır. Üç farklı uyumlu renk çeşidine ve Amerikan cevizi türünde sert ahşaba sahip kuvars konsol panelleri müşterinin isteğine göre diğer ürünlerle bir arada kullanılabilmektedir. Saklama alanları ise son teknolojiye ve kendinden kapanmalı mekanizmalara sahip kolsuz çekmeli bölmeler ve çekmeceler şeklinde mevcuttur.


Seri 500-1600 mm arasında değişen üç farklı genişlikte, karartma işlevi ve ayna ısıtması ile zenginleştirilmiş yeni aynalarla tamamlanmaktadır. Standart ayna yüksekliği olan 800 mm’nin yanısıra tüm modeller 1200 mm yükseklikte de mevcuttur. Aynanın üst kenarında yer alan, etkinleştirilmiş ortam aydınlatmalı yansımasız LED ışıklandırma 700 lüks’e kadar ideal aydınlık garanti etmektedir.

Luv ayrıca yıkanma kabı biçiminde pratik küvetler de sunmaktadır. Tek parça ve DuraSolid A ile yapılmış küvetler hoş bir sıcaklık sağlar ve yüksek kalite mat görünüme sahiptir. Bağımsız, (sağ veya sol) duvara veya köşeye dayalı çeşitleri bulunmaktadır. Özel ilave olarak, Bluetooth uyumlu cihazlarla yönetilebilecek (duvara veya köşeye dayalı modellere özgü) entegre ses sistemi ile donatılabilir.



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)