Mağara Yerleşiminden Ultramodern Konuta...

Kuzey-doğu Çin’de Loess Yaylası’nın merkezinde yer alan bu ev tipik ‘Yaodong’ denilen mağara evlerinin bir parçasıdır. Bu geleneksel evlerin önemli  özelliği  düşük güç tüketimleridir. Geleneksel yapılarındaki kışın ılık, yazın ise serin olan teknik yapısı nedeniyle evin yeniden değişimi aşamasında bu geleneksel tekniklerden yararlanılmış. 

Gelenek ve modernliği birleştiren bir mağara ev...

 Mağara ev değişiminden sorumlu mimarlar mağaranın özgün yönünü korumak için özgün yapı elemanlarını korumuş, hammadde olan kil kullanımını desteklemişlerdir.Duvarlarını kil ve kum karışımı bir malzemeden ördükleri mağaranın doğal kemer girişleri de desteklenmiştir.Evin  mimarları sıra dışı mimarisi ile tüm  ev ihtiyaçlarını da düşünmüşlerdir. Gün ışığından olabildiğince faydalanmak için evin bir yanı cam duvarla örülüp, ayrıca avlusundaki bambu ağaçları ile peyzaj tasarımı tamamlanmıştır.


Kırsal yerleşimlerdeki insanların da modern bir hayatı hak ettiklerini savunan tasarım ekibi  kırsaldaki modernizmin şehirdekilerden daha alt seviyede olmaması,  kırsal yaşamın yeryüzü ile gökyüzü arasındaki bağını hiçbir zaman koparmaması gerektiğini de ekliyor. 

Proje Künyesi :



Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)