Arkel Teknolojisine Sahip Asansörler Kendi Enerjisini Üretiyor

Arkel’in Ar-Ge çalışmalarının bir sonucu olan Arkel Rejeneratif Ünite, asansörlerin ürettiği enerjiyi yok etmek yerine şebekeye geri göndererek yüzde 35’e varan enerji tasarrufu sağlıyor

Arkel,  yeni teknolojisi Arkel Rejeneratif Ünite’yi tanıttı. Ortalama bir masaüstü bilgisayar kasası boyutundaki cihaz, asansörün ürettiği enerjiyi yok etmek yerine şebekeye geri göndererek enerji tasarrufu sağlıyor.

Arkel Reheneratif Ünite hakkında bilgiler veren Arkel Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Melih Küçükçalık, “Senkron tip elektrik motoruyla çalışan asansörlerde aşağı yönde ağır yükle veya yukarı yönde hafif yükle hareket ederken, motor enerji üretmeye başlar. Bu enerjinin sönümlenmesi gerekir. Bu nedenle klasik tip sistemlerde açığa çıkan enerji frenleme direncine iletilerek ısıya dönüşür ve boşa harcanır. Yeni teknoloji Rejeneratif Üniteler sayesinde artık bu enerjiyi geri kazanmak ve şebekeye aktarmak mümkün hale geldi” dedi.

Asansörlerde yüzde 35 tasarruf

Rejeneratif ünitelerin yer aldığı asansörlerin, klasik sistemlere kıyasla yüzde 35’e yakın tasarruf sağlamaya başladığına dikkat çeken Küçükçalık, “Arkel olarak kendi Ar-Ge çalışmalarımız ile geliştirdiğimiz bu teknolojiyi ülkemize kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Dünyada da bu teknoloji henüz yeni ve pek az biliniyor. Arkel Rejeneratif ünite ise dünyadaki pek az rakibi arasında şimdiden yerini almış durumda” şeklinde konuştu. Her zaman yenilikçi teknolojiler üretmeye devam edeceklerini belirten Küçükçalık, Mediterra’nın yatırımıyla birlikte Arkel’in kurumsallaşması ve dünya çapında bir marka olması için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.


Yorum yaz...

Teşekkür ederiz. Yorumunuz onaylandıktan sonra yayınlanacaktır.
Üzgünüm. Yorumunuz gönderilemedi. Lütfen tekrar deneyin.
  • (Yayınlanmayacak)